Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

De jó kis gép ez.

Szedlay Pál

Ez a Deák Csaba féle gép?

t334wehtf

Inkább a fiáé.

Szedlay Pál

Köszönöm gyors korrekt válaszod.
Nekem is vannak problémáim a Mach3-mal.
Szemezgetek a SINUMERIK 840D vagy az iTNC 530-al.
Sajnos az áruk elég borsos, de megbízhatók 5 tengelyen.
Ez a konstrukció kiválóan megálja a helyét PMMA és Zirkonoxid megmunkálásánál, de szerintem titán és CrCo_nál lesznek még problémák.
Tegnap hozott hozzám Egy 4 tagú front hidat egy kollega Elsner Edvin Sauer ULTRASONIC 10 gépen megmunkálva ( 375.000 Euro)90perc volt a korrek technológiai ideje a megmunkálásnak CrCo-ban.

t334wehtf

A végkifejlet nem Mach3 lesz nekünk sem.
Januárban kirúgtuk a srácot, aki kimondottan a mi igényeinknek fejlesztett vezérlőt (katasztrofális munkamorál, nem lehetett rá számítani, és a kelleténél több cuccot égetett le), sajnos szükséges lépés volt, pedig amit csinált nagyon ígéretes volt.
Rendes vezérlőnk (szintén egyedi) meg csak nyárra várható, de hogy addig is nyúzzuk a gépet a Mach3-mal szenvedünk, 3,5D-ig ok, de az 5D felejtős.
A gépet kimondottan fémre terveztem, és azt kell hogy mondjam, jól is szerepel. A szerszámozással még vannak gondjaink, az éltartam nem kielégítő, de még jó pár gyártót nem próbáltunk ki, így nem aggódok.

Béni

Többféle anyagban (acél) használok Walter Prototyp marókat. Nagyon beváltak, bár nem a legolcsóbb kategória. Itt egy online szerszám és technológia ajánló program (angol), de lehet igényelni CD-n magyar nyelven. (A listaárból 40-45% lealkudható.)
http://www.cutting-data.com/ccstol.asp?WCI=Std&FID=50&OID=2" TARGET=_fnew>Walter Prototyp CCS

lari

Fiúk!

Mi van olyankor,ha kilépek a mach3-ból kérdezi, hogy mentek-e, mondom igen,(fixture safe, tool safe....) aztán Újbóli indításnál nem indul, hanem lefagy az Xp
Újraindítom, betöltök egy teljesen eredeti (még nem módosított) XML-t , azzal meg elindul.
Mi az ami a már konfigurált XML-ben olyan hibát okozhat, amitől nem lehet elindítani a mach3-at?
Ki lehet ezt deríteni valahogy?

e7c897sd8

Törölj le minden mach könyvtárat az uninstall után, majd rakd fel újra a programot.

lari

Az is megtörtént....
Még a registryben is töröltem mindent....
Újratelepítve elindul.... De h a már bekonfigurált XML-t bemásolom, akkor nem indul...
Ha visszateszem az eredetit, akkor ismét megy...

horcsab

Mach3 problémában kérnék segítséget.

Van egy plazmavágó gép, amelyben 2db párhuzamos port van. Az első 378h címen, ez jól működik.

A második 4000h címen és a 8 adatbit bemenetként konfigurálva, ide jön egy csómó feltétel. A számítógép bekapcsolása után, a Mach3-at betöltve a második port nem él, csak akkor ha átkapcsolom kimenetre, majd újra bemenetre. Van olyan, hogy ezt 1-2x eljátszom és minden ok, de van olyan, hogy 30x mire észbe kap.  

A második kártya MOSCHIP3965 de próbáltam 3905-ös kártyával is (persze annak más a címe de a jelenség ugyan az). Cseréltem már gépet, telepítettem oprendszert is (XP prof), cseréltem drivert, de nem jó sehogy.

Valakinek van ötlete, mi okozhat ilyet?

e7c897sd8

Esetleg egy másik verzió?

lari

Ez a legfrisebb, eddig működött... egy darabig ;-)

KoLa

Nem olvastam végig! de a config fájl, az csak ahhoz a verzióhoz tökéletes amelyikben írtad! érdemes kézi beállításokat alkalmazni!
Ha viszonnt rosszul lett uninstallálva a mach valamikor - Uninst Mach - mach3 mappa törlése a c-ből - mach driver törlése az eszközkezelőben!!!akkor az XP újratelepítése a legjobb megoldás !

lari

Igen ezt a múltkor már említették, hogy a config fáljt csak az adott verzióhoz használjam...
Erre figyeltem is. Tehát marad az Xp Újratelepítése....
Köszönöm az információkat!

7ycdrkyx

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Mach3-ba hogyan lehet megadni inkrementális értéket.

Pl. az NCT-be "I" az  
   G1 X100
   G1 XI100   (X 200-ra megy)

De a Mach3-ba nem tudtam ezt megoldani.

Köszönöm a segítséget.

Üdv: Returned