Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm a válaszokat de a MACH3 MILL-t kinyomtattam hogy kéznél legyen,de nem nagyon igazodom el rajta.:( A vezérlőm MSD 90 8.2 van azon mindenféle állítás a motor 12 Nm-es direkt hajtású

000000000

Nekem is mach3 van, csak nem tudom hogy hova kellene kötni ezt a relét, ami a plazmát inditja.
Még egy kérdés, a lemeztervező progim wrykrys, nem tudom ismeri-e valaki ezt a progit, ha igen akkor van-e benne olyan lehetőség, hogy több féle sebességgel is tudjan a gép vágni egy programon belül.
Mondjuk  hogy a furatokat lassabban, a konturt meg gyorsabban.
Köszönöm.

000000000

A Klavio holapján megvan a vezérlő beállítási útmutató. Nagyon egyszerű. Csak hárm paramétert kell beállítani.

000000000

Na, ma próbálkoztam, a géppel de ha a plazmát választom ki vágóprogramnak akkor sajnos semmi relé nem müködik amire ráköthetnék egy kapcsolót.
Nálam is az M3-ra indul a vágás, de csak ha láng van kiválasztva.
Ha a plazma van kiválasztva akkor is elindul a program, de nincs meghuzó relé.

hyuekyh7a

Szia!
A sebességet ne variáld mert azt a lemezvastagsághoz és a vágóáramhoz kell beállítani, és mindegy hogy furatot vagy más egyebet vág!
Ahhoz hogy relét indítson be kell konfigurálni a plasma felületet, és portkártya kell hozzá, ezek megvannak?

000000000

Passz.
Mit, és hol kellene keresnem?
Ez egy működö gép, remélem megvan benne.

hyuekyh7a

Csináld azt, hogy beteszel egy átkapcsolót és használd a láng vágót, amikor a plazmát akarod használni akkor átkapcsolod hogy a láng indító reléje a plazmát indítsa el.

000000000

Értem, de ezt megpróbáltam, sajnos valamilyen oknál fogva nem működött, mert a szelep ami rajt van 24v-os, erre tettem egy 24 v-os kisrelét ami viszont csak ki be kapcsolgatott valmiért.

hyuekyh7a

Gyorsan vagy lassan kapcsolgatott?

000000000

pár másodpercenként ki-be.
Egyenáramut tettem rá.

hyuekyh7a

Ami a lángot kapcsolja be arra tetted? Az meg nem kapcsolgat, hanem folyamatosan megy? Akkor vedd le róla a lángét, hogy csak egy relé legyen rajta.

hyuekyh7a

Úgy értem ami a gázt kapcsolja be.

000000000

Azt is megprobáltam, de ugy sem ment.
Kipróbáltam 12v-os relével is, ugyan azt csinálta.
Szaggatott jel volt.
Ha visszatettem a szelepre folyamatos jel volt.

000000000

Az átfulyási szelepre tettem, mert az indul együtt a vágással.
A gázé folyamatosan megy, a dusitásé pedig csak rövid ideig van bent a folyamatban.

000000000

Nem értem, hogy miért nem huz folyamatosan, pedig a szelepek 24v DC-k.