Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Igen ezt használom a plazmához, és a lángvágáshoz is! nagyon jó program! felhasználó barát! és magyar nyelven is fut!tele van makrókkal! és a legbonyolultabb elrendezési problémákat is könnyű vele megoldani!
Akartam ide linkelni a mappámból a magyar nyelvű Wrykrys leírást! de valaki kitörölte[#boxer]amint látom csak a mappa van meg!

KoLa

Hogyan sikerült megoldani a problémát? imi69!
Had tanuljunk belőle!
Ha ferdén vág a cucc akkor először mechanikai problémát keress! pl van úgy hogy a wolfram nincs középen az elektródában vagy az elektróda nem egytengelyű a fúvókával... ilyesmiket ellenőrizz először!

xfg6v697j

000000000

Nem a bekötéssel volt a hiba, hanem a munkakábel gerjedése okozott valami galibát, másfele vittem el és nincs most gond.
Nemtudom ehhez a plazmához milyen felületkövetöt lehetne összehozni, és mennyiért?
A plazmám valami 100 amperes inverteres, lehet hogy távolkeleti "benroyal" nevü.
http://www.stahlwerk-schweissgeraete.de/plasmaschneider-cut-100.html

ANTAL GÁBOR

Sziasztok ! a Mach 2 saját maga tudott dxf file ból G kódot generálni. A gépemen Mach 3 viszonylag új verzió van, ami már csak a Lasy Cam ot kínálja. Mikor tértek át erre ? Van olyan 3 as verzió ami még generál közvetlenül G kódot?
(utálom az ikonos programokat)

000000000

mach2 kisebb a gépigénye p3 is elfut
mach3 már p4 kell
nem jo artcamal  dxf böl nc kodot generálni?

ANTAL GÁBOR

biztos jó (bár amikor a barátomnál láttam akkor az is csupa ikon volt) és nekem nincs meg. Lehet hogy ráfanyalodok, de lehet hogy fölteszek egy MACH 2 t

000000000

dosjelegü vahy ikonos a másik kényelmesebb de a célja minketö megoldásnak ugyanaz ha azt kel meg oldania amit rábiznak....

motion

Üdv.
Ha jól emlékszem, az 1.84 verziójú Mach3-ban még benne van a DXF és jpg import. (ha nem akarsz AC-t vagy Lazy-t használni...)

22pkusuaf

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni Mach 3 beállításban? A motor tunningnál akadtam el. 8-as menetesszárral hajtom a gépet, és a steps per unit értékre lenne szükségem. Köszönöm a segítséget.

motion

Üdv.
Ennek az értéknek a megállapítása a Mach3 magyar nyelvű leírásában elég részletesen ki van fejtve szinte minden eshetőségre.
Ha pl. egész lépéses vezérlővel és a hagyományos 1.8 fokos léptetőmotorral hajtod direktben a menetes szárat, akkor Steps/Unit = 200 / menetes szár menetemelkedése.

RogerCo

Szevasztok !
Kérdezném (mert a forumon nincs keresés..) hogy valaki használja-e a Mach3-at léptető motorral, és encoder-el együtt ? Megoldható érdemben ? És ha igen milyen felbontású encoderrel? olyan mint a léptetőmotor felbontása, vagy annak valamilyen többszöröse?
Köszi:
Roger

3k74cecek

A léptető motorhoz minek akarsz encodert használni ?  
Hová vezetnéd a jelét? Léptető vezérlőnek nincs erre bemenete. Ez teljesen értelmetlen.
A léptetős hajtásnál alaptétel, hogy a motor nem téveszthet lépést. Tehát nem lehet akkora sebességet és terhelést használni, ahol már esetleg tévesztene. A léptető nyomatékát ennek figyelembe vételével kell meghatározni. Ha valamiért ezt nem tudod biztosítani, akkor szervo hajtást kell használni.

Sz.József

Én akkor tennék a léptető végére enkódert (marógép vagy esztergagép), ha BIO-CNC (kézi) üzemmódban útmérésre használnám. A Mach3 is alkalmas erre a feladatra. Íme a Mach3 DRO-s felülete:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/encoder1k.jpg" border=0>

hostya

Érdekes amit írsz.
Enkóder mint útadó,és a Mach3 mint DRO...  
Ezt Te kipróbáltad, és működik?  
Erről írhatnál részletesebben, biztos többeket is érdekelne.
Néha 'kézi' üzemmódban is lehetne használni a CNC-t.