Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Még szerencse hogy van Magi MBIO-m ![#wave]

HJózsi

9npx2xk89

Egy kérdésem lenne. A gépi koordinátákat hogy tudom kinullázni. Most ott áll a cucc elvileg ahol kell a 0,0,0-án és work kordinátának jó is, csak szeretném a gépi kordinátának beállítani azt 0,0,0-ának de nincs még kapcsoló, és nem jövök rá hol kéne 0-ázni.

000000000

Sziasztok!

A napokban feltelepítettem a mach3 programot (winXP) és kíváncsi voltam, hogy ad e jeleket az LPT porton keresztül. Természetesen beállítottam 3 tengelyt a pineket hozzárendeltem az egyes irányokhoz de ha lefuttatok egy egyszerű G kódot vagy csak „mozgatnám” az egyik tengelyt akkor sem érzékelhető semmilyen aktivitás az LPT porton (EPP). Mivel az LPT-re LEDeket raktam – amik egyébként pl: freeBasicből tökéletesen működnek – szemléltetésnek hogy hogy adja a jeleket a mach3 gondoltam olyan nagy frekvencián dolgozik hogy nagyon halványan világítanának, de ellenőriztem frekvenciamérővel is és semmi jel nem érzékelhető a kimeneten.  
Mi lehet a probléma?  

000000000

A pineket jól állítottad be a pipákkal?

Motoros

Egy jó hír: Ismerősöm újságolta hogy gépén XP alól futott a Mach és voltak gondok pl semmi más nem futhatott. Most az op rendszert lecserélte Win 7-re és azóta bármi mehet párhuzamosan.Sokkal stabilabb.

nv5firipz

E-stop gomb nem villog? Tudom, hogy nagyon alap dolog, de én is belefutottam.

000000000

én nekem is volt gondom a machal régebben,és xp alatt futott mindig a legujabb verzio és állandoan baj volt vele!már lassan egy éve,hogy a mezei Mach_3 1.84-es alap verzio van fenn,és hibátlanul működik!!!!:))))

000000000

Nem természetesen nem villog a Reset gomb és a pineket hozzárendeltem az adatbitekhez pl pin1 X-step pin2 X-dir. Szóval elméletileg mennie kéne....

f35ezvjs

A honlapomon van egy mach beállítás kövesd ez jó ezt használom én is

D.Laci

Addj az értékekhez 1-t.... hátha...

Jozs

Szintén alap dolog, de hátha elállítódott:
Ports&pins -ben az első fülön a Port Enabled be van pipálva ? Másik: nincs bekapcsolva véletlenül az OFFLINE mód ?

besirkyjh

Szia  
A pin1-te felejtsd el .
A párok lehetnek pl: 2-3   4-5   6-7   8-9
Jog mod ? Vetérlövel probáltad már ?
Beállitás lessz a gond a Mach-nál .
Probáltad manuálisan egészen kis sebességnél ( pl: 50mm/min ) akkor sem látszik hogy müködne a led ( bár ha a frekimérö nem mutatott semmmit ) ? A DRO-k mennek ?
[#fejvakaras]

besirkyjh

A biosban az LPT jol van definiálva ?

LPT1 378 IRQ7 ha jol emlékszem .

000000000

üdv
xpnél legfejebb a verzioknál van gond mit it gondolok "magyar" verziok azok rakás sz@r!
Az angol verzió sokal megbizhatob!
Müködés szempontbol magyar verzio xp sp3 nál rengeted probléma tapasztaltam bizonyos szoftvereknél angol verzionál edig még nem volt semi gondom sp3 nál!