Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Üdv.Mindenkinek,
Van egy lágyhabvágó készülékem amit felkellene újítani.Forgó késes és a z tengely a "főnök"a berendezés arra megy amerre a z tengely áll.Arra gondoltam ,ha lene egy okos ember aki tudna segíteni abba ,hogy pl.egy procin keresztülvigyük a x,y step-dir jeleket eből allítunk elő z jelet és ha ez kész engedjük x-y irányba.A segítséget előre is köszönöm.

43pbwjg8s

Ahogy nézem elhal az ötlet a "nagy, közösen kigondolt, tökéletes" felületről. :)
De ez szerintem azt jelenti, hogy azok amelyeket már megalkottatok és használtok teljesen jók!
És ez tényleg jó hír.

9npx2xk89

Lehet hogy én vagyok az ezredik, de had kérdezzem meg, a mach3 leírásnál mm-ben akarom az értékeket megadni, és egy 12-es menetes száron van a motor közvetlenül, 1/2-es mikrolépésen van vezérlő, azaz 400 lépés egy fordulat.
Ez esetben mi a képlet? Mi a 12-es menetesszár menetemelkedése, és miket kell beírni a képletbe, hogy az alábbi értékek jöjjenek ki:
Azt kipróbáltam, hogy egy fordulat, az 1,76mm. (léptem 100 fordulatot, azt mértem meg majd visszaosztottam)
Létezik, hogy akkor egy mm az 227 lépés, azaz fél század pontos lenne gépem, és 227-et kell steps per mezőbe írni?

s7manbs8

Igen, lehetőleg minél pontosabban írd be. Lehet 227.8764 is.

HJózsi

M12 - 1,75 a menetemelkedés a többi jó

s7manbs8

Elvileg annyi, de mikor milyet adnak a boltban...

HJózsi

Plusz anya kotty... ismerkedni, tanulni jó...

KoLa

Tudja-e valaki hogy, a Mach3-nak van valahol beállítása pufferolásra ? ami a bemenő jeleket tárolja?
Vagy a lookahead 20 lines lenne ez?(sorok előreolvasása)
A shuttle accel 1 second - mit jelent?

HJózsi

A diagnosztika oldalon vizsgálhatod a bemeneti jelek állapotát, de gyors jeleknél ez persze nem elegendő ... pufferolásnak nem sok értelme, azt kell feldolgoznia, ami az adott állapot és lehetőleg azonnal ...  
a lookahead 20 lines az a Gkód sorok előre elolvasása
a shutle accel 1 second az ha van MPG-d (manual pulse generator) akkor annak a gyorsulása ...

KoLa

Szia Józsi!
Köszönöm a választ, logikus hogy azonnal kell feldolgozni a jeleket , ha 1500 rpm főorsófordulatnál 24 jel van fordulatonként és pontosan jelzi a főorsó fordulatot a Mach akkor nincs baj a jelek feldolgozásával! Nem emlékszem pontosan de a leírásban 3000rpm-hez 6mm körüli rés méretet számoltak,(ahhoz a tárcsa átmérőhöz) amit a Mach még felismer, ez ugye azt jelenti hogy 6mm-ként lehet felváltva a jel a tárcsán ?
MPG-m van,saját készítésű -  már teszteltem jól működik! de hogyan függ össze az 1 second a gyorsulásával?

HJózsi

A résszélesség átmérőfüggő, olvasd figyelmesen a leírást, az alapján ellenőrizd, hogy jó-e... de szerintem nem a rések számával lesz a gond, ha 30mm-ig tökéletes... nyugodtan vedd vissza 4 vagy nyolc résre ... látod nálam a ceruzahegyező 90mm-en sem hibázott ... :)  
Milyen gyors PC-t használsz?

KoLa

P4, 2.7Gh intel, XP Professional

HJózsi

Elég kell legyen ...

KoLa

"a shutle accel 1 second az ha van MPG-d (manual pulse generator) akkor annak a gyorsulása ... "
"de hogyan függ össze az 1 second a gyorsulásával? "

HJózsi

Próbáld változtatni és nézd meg mi változik a mozgatásban ( én még nem használtam )...  hasonló lehet mint az egér mozgatás érzékenysége ...