Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Miki az RS232-USB átalakítókra gondolt...

000000000

Ezt abszolút nem értem... minek?

Miki2

s7manbs8

Vagy annyira stabil a Mach jele ? Akkor nem kell persze.

HJózsi

Az is lesz jó darabig ... ha meg fél valaki, be kell tárazni mint Varsa DC szervóból a jobb (vagy rosszabb )időkre [#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Ah, hagyjuk! Ezt sem értem (az MBIO nem léptet!)

000000000

s5f8tmfv3

No úgy tűnik rendben lesz a dolog.
Töröltem a programot, és letöltöttem újra (lehet hogy hibásan jött le?)
Most elkészíti a gkódot és eddig nem fagyott le. (CamBam free Beta Release 0.8.2)

ukcge40u

Az a tippem, hogy az oprendszerrel is lesz még bajod.
A winfos híres arról, hogy ha egyedül van egy gépen önmaga, és tényleg csak pár progi megy még rajta, hajlamos úgy telerakni magát a saját szemetével, hogy a végén attól nem fog tudni mozdulni.
Eddig mindegyikkel így jártam, most a winhétre vagyok kíváncsi, meddig húzza.

000000000

Sziasztok!

Hogyan oldható meg mach3-ban hogy egy léptetőmotoros hajtást az enkóder jele vezérelje?
Az enkódereket bekötöttem, látom is az értékeit a settings ablakon, már csak az a kis lépés hiányzik hogy a mozgatáskor figyelembe vegye, úgy mint a szervós megoldásnál.
Előre is köszönöm a segítséget.

KoLa

Nekem is kérdésem lenne - meg lehet-e oldani azt? hogy, futtatok egy G kódot ami mozgatja a Z tengelyt (esztergáról van szó) oda-vissza M47-el a végén - viszont az X tengelyt a jog gobbal léptetném inkrementálisan pl. 0.02 mm -ként!
Ezt a beállítást véséshez használnám mivel, azt nekem kell eldönteni mehetek-e tovább egy lépéssel!

HJózsi

Szerintem vagy automatikusam működik - program futtatás - és akkor mindent ő vezérel, meg feed overide és orsó fordulatszám override, vagy manuálisan és akkor mindent neked kell ...  
Egy fogásvétel override kellene ... ( megy hogy ne kapcsoljon be a főorsó .. )

D.Laci

HJózsi

D.Laci

Fabrikálni kel valami hernyó hergelő jelgenerátort ami megfelelő számóú step/dir jelet állit elő gomb nyomásra. De akkár a step dir bemenetre prelmentesitet nyomó gombokat illeszteni.