Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!

Van egy gyári isel vezérlőm. RS232 porton kommunikál.
A mach3 ugye felejtős?

Üdv!

Jozs

Hát akkor a hiba az én készülékemben van, mert nekem nem műxik :-(

Azért fura, mert mintha a doksi is azt támasztaná alá, hogy nem működik csak joystick -kel vagy léptetőgömbbel:
"A Continuous (Folyamatos) módban gyorsbillentyűkkel használt léptetési sebességet a tengelyhez tartozó gyorsmeneti sebesség százalékaként állítjuk be, míg a Windows kompatibilis joystick esetén a Slow Jog Percentage (lassú léptetési százalék) DRO-val megadott bot-elhajlással, az előtolás százalékaként. Ezt a DRO-ba begépelve (0,1%-tól 100%-ig tartó tartományban) állíthajuk be. A gombok vagy a gyorsbilletyűik egy „megbökése” 5%-nyi növekényt eredményez."

Nincs esetleg valami ötletetek nálam mi lehet a gond ? Köszi.

Jozs

Jozs

Újabb érdekesség: ha benyomom az OFFLINE -t tökéletesen működik a százalék és a shift is. Viszont normál online -ban nem  :-(

Jozs

000000000

Igen, felejtős...

000000000

A talin, ma megtudjuk mutatni mik lehetnek...

t334wehtf

Sziasztok!

Mach3 - SmoothStepper - kézikerék hármassal van egy kis gondom.

A Mach3 szépen megkapja a kézikerék jelét, illetve a tengely és szorzóválasztó jelét.
Csak azt nem tudom megoldani, hogy ezt kezelje is. Gondolom valami makró vagy script kéne.
Úgy működne, hogy 4 bemeneten (X, Y, Z, 4, persze mindig csak az egyiken) megkapja, hogy melyik tengelyen, és másik 3 bemeneten (x1, x10, x100, szintén mindig csak az egyik aktív) meg megkapja, hogy egy enkóder jelre mennyit mozduljon.
Ebben kérnék segítséget, hogy mivel próbálkozzak.

Tom

000000000

a kézi kerék jo téma!imádjuk!:)))

000000000

A config menüben a prots & pin-ben beállitotad a encoder/MPG's-nél hogy melyik portról és pin-röl várja a műsort ???
Nekem működött amig le nem szedtem a gépröl. [#hehe]

t334wehtf

Persze, de ezt írtam is.

A Mach3 szépen megkapja a kézikerék jelét, illetve a tengely és szorzóválasztó jelét.
Csak azt nem tudom megoldani, hogy ezt kezelje is. Gondolom valami makró vagy script kéne.
Úgy működne, hogy 4 bemeneten (X, Y, Z, 4, persze mindig csak az egyiken) megkapja, hogy melyik tengelyen, és másik 3 bemeneten (x1, x10, x100, szintén mindig csak az egyik aktív) meg megkapja, hogy egy enkóder jelre mennyit mozduljon.

000000000

melyik screen használod, profi21.set vagy az eredeti mach3?

t334wehtf

Eredetin.

Ha a Brain editor környkén nézgelődök, akkor jó nyomon haladok? Hogy kell ezt használni?

000000000

Egyátalán nem jó helyen keresel.
A config menüben a prots & pin-ben input signal-ban keresed az OEM trig#1-et és ide rendeld hozzá az adott kontaktot amivel akarod álltani a tengelyt. ( X, Y, Z, 4, )
Ezután A config menüben a system hotkey-ben az external buttons oem codes-ben az adott tiger-hez rendeld azt a gomb oem kódját amit kapcsolni szeretnél,
Ha nem érthető irj magánba, küldök elérhetőséget

Jozs

Sajnos nem tudtam elmenni a talira. Újabb érdekes dologra jöttem rá, mégpedig hogy a "gyári" profile -lal (.xml) jól működik a programom, csak a "sajáttal" nem. Már csak meg kellene találnom azt az eltérést, ami a rossz működést okozza. Csak sajnos rengeteg sok eltérés van, nagyon sok paraméter van az egyikben, ami a másikban nincs, és fordítva.  

Nincs esetleg olyan doksid, amiben megvan a paraméterek leírása ? Köszi.

Jozs

t334wehtf

Köszönöm, köldtem privát üzenetet.

000000000

Nincs mit.
én is küldtem levelet