Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Igen láttam jól működik[#taps][#taps][#taps]

HJózsi

Húha... [#buck] naná, hogy az ... A konfigot manuálba kell, éérteed .... kéézikonfiig ... [#vigyor3]

HJózsi

Na most kiváncsi leszek mint csinál ez a 032-es változat az Indexre kapott nyolc réssel ... de van egy sejtésem ... 7 rést majd be kell tömni ... persze meglepetés még lehet ... Na megyek körbeszaglászok a Machsupport fórumon ... [#papakacsint]

KoLa

Ez azhttp://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Tali%20091107/HJ%f3zsi%20g%e9pe.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Tali%20091107/BlueScreen.jpg" border=0>

HJózsi

[#eljen][#wave] nagyon jó képek, köszi!!! Nekem meg fotózni sem volt időm ... Mindjárt linkelek valami jó cuccot, amit épp most találtam a Machsuporton ...

HJózsi

Na, ezt megint csak erős idegzetűeknek : http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Mach3/THREADING%20ON%20THE%20LATHE_revC_HCIR.pdf" TARGET=_fnew>THREADING ON THE LATHE_revC
És még sok jó cucc a http://www.machsupport.com/forum/index.php/board,78.0.html" TARGET=_fnew>Members Doc-ban ...

Jozs

Úgy néz ki sikerült megtalálni a fura működés okát. Aktív volt néhány végálláskapcsoló, ezért a Mach3 átállt „lassú” üzemmódba ( ez ugye akkor van, amikor valamelyik tengely végállásra fut, és el kell onnan távolítani ). Ilyenkor ha a settings –ben engedélyezve van az „Auto LimitOverRide”, lehetséges a jogging, csak éppen nem működik a SHIFT gombos gyorsítás és a százalékos megadás sem. A főképernyőn igazából semmi nem utalt rá, hogy aktív a végállás. Az eredeti képernyőt használom.

BTW képernyő. Itt a hobbycnc oldalon a „H1 PCB CNC Vezérlők” szekcióban ez áll:

„Az eredeti képernyővel nem működik a Shift+nyilak=gyors mozgások / nyilak=lassú mozgások funkció! A gép mindig gyors mozgásokkal üzemel! A Profi2.1-es képernyővel ezek működnek!”

Ez a mondat enyhén bevitt a málnásba. Szerintem aki írta, hasonló szituba keveredett mint én ( a machsupport fórumon sem találtam említést ilyen rendellenes működésről ). Köszi.

Jozs

000000000

A végállások hatását nem befolyásolja a használt képernyő.
Amikor az említett leírás készült (H1), az akkori angol felülettel valóban nem ment a Shift funkció (azóta valszeg ezt is korrigálták).

hyuekyh7a

Pedig az E stopnak kellett volna villognia, és csak addig lassú a tengely amíg leáll a kapcsolóról utána ha elengeded és újra nyomod a kézi mozgatást már rendes sebességgel kell mennie.

Jozs

Igen, de a hiba éppen az volt, hogy a tengely a közelében sem járt a végálláskapcsolóknak, azok mégis folyamatosan aktívak voltak ( nemrég vezetékeztem át, és hát izé ... :-). Villogott az EStop, de mivel az Auto LimitOverRide engedélyezve volt, lehetett mozgatni a tengelyeket. Sőt - és ez tényleg hiba szerintem bár lehet hogy erre is van logikus magyarázat - lehetett g kódot betölteni és futtatni is, mintha minden rendben volna.

Jozs

000000000

Megvan a hiba.

config/general logic konfig
distance mode és IJ modoknál kell  
az absolute és inc funkciókat kapcssolgatni ha össze-vissza megy a marópálya.

András

s5f8tmfv3

Ti hogyan/mivel alakítjátok a .plt és a .dxf fájlokat a Mach3 számára ehetővé?
A Lazy Cam csak nálam ilyen katasztrofális? (nagyon lassú és néha lefagy)
Kezdem visszasírni a Mach2-t ott pikk-pakk ment a dolog...

ukcge40u

Melyik verziót használod?

besirkyjh

DXF-et nem igazán használok .
A PLT-t Corelben csinálom és max 1.5 Mb-ig a Lazy jol megeszi és egyszerü .

Egyébbként van a régi Mach1 filter nevü file azzal szoktam dolgozni az gyors és türhetö .

s5f8tmfv3

Mach: R3.042.029
LC: 3.00.2