Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Sanzi[#worship]ezt holnap kipróbálom!
Tanulom a G kódokat de még "gyerekcipőbe" járok!
Az a baj hogy a Mach leírásán kívül nem találtam érdemleges G kód leírást - vagy amit találtam NCT annak fele sem működik a machban , pedig nagyon f...sza a leírás példák is vannak esztergára, de a mach nem érti!Tudsz valami jó linket magyarul?

ukcge40u

Tudok jobbat, keresek neked egyet a gyűjtimből, és elküldöm, csak pici türelmet kérek. :)

ukcge40u

Semmi gond.
A Skype nevem is Sanzistift.
:)

KoLa

s7manbs8

Pont ilyet hallottam én mikor ismerkedtem e témával, hogy a szakik, akik CNC-t is tudnak használni ilyen kis szubrutinkákat irkálnak, na ez nem állt távol tőlem sem, persze más területen.

Most példát is látok rá, hogy van is ilyen szakika.

ukcge40u

A cégeknél egyedi gyártásban ez az egyedüli termékeny eljárás a nem bonyis 2D/2,5D-s megmunkálásoknál.

ukcge40u

Hogy ISO, vagy párbeszédes vezérlő, az már teljesen részletkérdés.

000000000

Minek átküldeni, amikor a weblapról mindent le lehet tölteni?! Csak a megfelelő menüben kéne keresni...

000000000

Pedig az is van!!! Szintén baloldalt (Info Bázis)!!!
Gyerekek! Nézzetek már szét!

KoLa

István! ez az NCT amit írtam hogy, nem jó a Mach-nak ! csak a fele - innen töltöttem le én is[#wave]

000000000

Igen? biztos? Én nem teszteltem...
Ha így van, bocsi...

KoLa

Igen én rögtön próbáltam egy pár kódot ami tetszett az esztergavezérléshez de sajna nem működött - sok alap Gkód egyezik de a gyakorlatiasabb dolgok egyediek benne - sajna[#nemtudom]

000000000

Hát... a Mach3 leírásában biztos benne van miket ismer. Az biztos, hogy nem tud minden G-kódot...

ukcge40u

Az alap G kódokat vágja.  
Azokat lehet kombinálni úgy, hogy jó legyen a végeredmény.
Persze ehhez a G kódok tudása elengedhetetlen.... :(

KoLa

Várom Sanzi, egy napja, hogy küldöd !