Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Új fájl behívása = Megnyitás
Fájl javítása = Szerkesztés
Fájl zárása = Mentés másként ?
Eddigiek = Előzmények

vagy nem ez akarna lenni. (Sanzikám!)

Amit így hirtelen észrevettem.

Miki2

Akár úgy is lehetett volna nevezni.
Nekem így volt szimpatikus és egyértelmű.
Magamnak készítettem, nekem ez így jó.
A fájl zárása <> mentés másként. Az az, ami oda van írva.
Bezárja a fájlt.

Miki2

Ez NEM a MACH3 magyarítása. ez csak egy kezelő felület.

s7manbs8

Látszott rajta, hogy van benne egy kis kreativitás, meg hogy ne olyan legyen már, mint a többi. Csak megjegyeztem, nem kritika lett volna. Több szem többet lát, bár van aki kissé homályosan. [#circling][#circling][#circling]

Miki2

Tudod én nem vagyok programozó. Inkább azok rémálma, autodidakta.
Tudod, aki "mindenhez ért" és igazából semmit nem tud.
Csak próbálkozom a magam örömére.
Persze ha ez valaki másnak is okoz egy kis örömet, esetleg derültséget akkor az számomra is tetsző dolog.

KoLa

Miki van valami leírás erről a képernyő felület szerkesztésről?

Miki2

Leírást nem találtam, csak egy segédprogramot a MACH3 honlapján.
Sikerült rendesen elindítani?

s7manbs8

Az embert nem a végzettsége minősíti, hanem az összes többi tulajdonsága is, sőt néha félrevezető, persze vannak szakbarbárok, én azt hiszem nem vagyok az. Inkább az a fajta, mint te is. Bár az eredeti végzettségemet sem szégyellem.

KoLa

Nem! most már lefagyott de majd holnap folytatatom - ma már nem küzdök vele majd holnap XP-n [#wave]

Miki2

A #3617-et olvasd el !
FONTOS.

Miki2

Akkor ezt meg is beszéltük.
Azért ha van egy pár perc szabad időd, akár meg is nézhetnéd ezt a képernyőt, amúgy élesben, a gépeden.
Az észrevételeidet szívesen meghallgatom, és ha szok a géppel végzett munkát elősegítik, módosítom a felületet.
Üdv:  Miklós

s7manbs8

Megnézem szivesen, csak nem tudom hol lehet ezt letölteni, a cnctár-ról, vagy máshonnan ? Nincs most egyik gépemen sem feltelepítve egyik verziója sem. Tervben is van pár gép rendbetétele, egyúttal ezt is megnézhetem.

A programokban használt szavak szempontjából én is próbálok törekedni a jól bevált illetve elterjedt kifejezésekhez, amennyiben régóta a köztudatban vannak, ha pedig újdonság, lehet újítani nyilván. "Rend a lelke mindennek", ez a mondás sajnos megnehezíti a kreatív emberek életét.

Miki2

A felhasználók mappájában a nevem alatt megtalálod.

s7manbs8

Ott az Eszterga/Mach3 mappában az .lset file-ra gondolsz ?

ukcge40u

Elkezdtem visszaolvasni és láttam a képet.
Utána meg elektron apó beírását.
Olyan gyorsan nyitottam meg szerkesztésre a fájlt, hogy nem is olvastam tovább...
Keresem a hibát, nem találom, basszus, mondom ennyire idióta lennék?
Na mindegy, tovább olvastam, és jót röhögtem... :)

Egyébként így kellene csinálni, aki aktívan használja a progit, attól ilyen képes visszajelzések jól jönnek, ha esetleg hibát találtok.
Ha meg van egy-két lefordítatlan szó egy lapon, akkor az azért van, mert hirtelen nem találtam a megfelelő kifejezést hozzá.
Megvitatásra, tanácsolásra az ilyeneket is fel lehetne tenni, többen okosabbak vagyunk... :)