Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Természetesen NEM tudja. mert a com port igen lassú lenne erre a célra.
Mellesleg elnéztél valamit mert István a 3599. hozzászólásra válaszolt és nem a smooth steppe-re

Egyújabbgépépítő

Igaz, elnézést.

000000000

MPG-re írtam.

KoLa

Újabb probléma adódott - hogyan lehetne külső nyomógombra tenni a Mach3 turn nyitóképernyőjén lévő ikonokat manual-cycle-tool table-diagnostic felületek bekapcsolását?

KoLa

Elég lenne a manual és a cycle is :)))

KoLa

Valami ilyesmit kell használni?

Function    OEMCode
Screen 1 select(e.g. Program Run screen)    1
Screen 2 select (e.g. MDI screen select)    2
e.g. Toolpath screen select   3
e.g. Positioning screen select   4
e.g. Diagnostics screen select   5
e.g. Corrections screen select   6
e.g. Tables screen select   7

KoLa

[#beka3][#beka3][#beka3][#email][#worship]

Miki2

Szia Kola !
Nézd meg a felhasználói mappámban levő képernyő képeket.
Annál minden további nélkül meg lehet ezeket a dolgokat oldani.
Egy képernyőre tettem az összes használandó utasítást, nem kell képernyőt váltogatni.
Ha tetszik. felteszem a "set" fájlt is.

KoLa

Szia Miklós!
Nézegettem már ezeket a képeket de, bevallom néhány dolgot nem értettem mint pl. végrehajtás (ez lenne a cycle start?)vagy futás 0-ra ,ez esztergán eléggé veszélyes művelet attól függően hogy melyik szerszám aktív- és ott fent a jobb sarokba a kézi mozgatás, az a manual képernyő vagy csak a kézi léptetést aktiválja , csak hát automata üzemmódban ez nem működhet át kellene lépni a manualra.
Légyszi tedd fel a set filét hogy ki lehessen próbálni, ha nem bánod hogy a munkád közkinccsé válik vagy email[#wave][#worship]

Miki2

Már fel is tettem.
Én a pici gépen ezt használom.
A gombokon levő betük a megfelelő funkciót hajják végre.
Igen, a végrehajtás a program futását indítja el.Az MBO módba az enter leütésével jutsz,onnan a kilépés az esc billentyűvel lehetséges.

Miki2

Még valami !
A program futása alatt a kézi mód inaktív, így a véletlen billentyű leütés nem befolyásolja a méreteket.
A folyadékot menet közben is ki-be lehet kapcsolni.

KoLa

Sajnos csak ez jött be Vista alatt 3.043 verzióval ha jól írtam ez a Sanzi által magyarított verzió, te melyik verzióval használod?
Holnap majd felrakom a műhelybe XP-re - köszi!http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Mikiset.jpg" border=0>

Miki2

Igen, most nyilalt belém a dolog.
Feltettem a kiegészítéseket is.
Úgy. ahogy ott találod a MACH3 mappát másold a gépedre az eredetire.
Nincsen benne más, csak a képernyőhöz szükséges képfájlok.
Az almappa fontos az elérési utak miatt, és így legalább elválasztható az eredeti fájloktól.

Miki2

Helyesen: Az MDI módba ...

Miki2

Én is azt a verziót használom XP alatt.