Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Sziasztok.

Tudna nekem valaki tanácsot adni,hogy a kottyanást sebesség csökkenés nélkül vegye ki a MACH 3?

D.Laci

A konyanás kompenzálását a max sebességhez képest %-osan lehet megadni. Tehát G1 hez nem tudod beálitani, csak legfeljegy nagyobb értéket adsz meg mint amit általában használsz, így közzel olyan vagy kisebb nagyobb sebességel fogja kompenzálni.
De célszerübb mechanikusan e lehető legkisebb kotyanást elérni.

nyiszi

Köszönöm a segítséget.Megpróbálom.Mechanikusan sajnos nem tudom ezt már kiszedni.Az y-ba 0.15mm az x-be meg 0.04mm benn marad.

000000000

Szervusztok !
Kérnék egy kicsi segitséget.
Sehol nem találok olyan opciót, ahol be tudnám állitani a következő opciót:
A HOME kapcsoló elérése utáni visszafutás nagyságát.
Ha van ilyen, lényegesen könnyebb lenne beállitani a tengelyek pozicióját. Főleg a forgatófej HOME poziciójánál lenne jelentősége.
Köszönöm a segitséget.

D.Laci

Ha jól emlékszem "Slow Zone".

000000000

Én nem tudok sajnos ilyen beállítási lehetőségről. A slow zone a home kapcsolók megközelítésénél játszik (ennyivel előtte belassít, hogy ne teljes gázzal menjen neki a kapcsolónak).
Tudtommal a Mach addig jön le a kapcsolóról, míg az nem kapcsol ki (vagy be attól függ, hogy van a low active konfigolva).

D.Laci

A Formula-t használja valaki a Mach-ban? Szögfügvényeket rosszul számolja szerszám átmérőt nem veszi figyelembe, az utóbbi verziókban a szerszám hossznál hibát jelez, de egyik 2-es verzió allat figyelembe vette de szögfügvények nem müködnek rendesen.
Legalább 15 verziót kiprobáltam.
Kész katasztrófa...

000000000

Köszönöm a választ. Ez nem túl jó hir.
Szükség lenne erre a funkcióra.
Meg lehetne kérdezni a fejlesztőktől, van-e szándék a módositásra?

000000000

Hát ha valaki megírja Angolul a kérdést? Persze!

000000000

Az nem én leszek.

iezx50gsm

Sziasztok eddigiekben jól működött a Mach3 programom, azonban ,most a motor tuningra rákattintva nem reagál a program.Nem tudom mi okozhatta ezt a hibát, egyébként más problémám nincs vele .
Ez mitől lehet?

KoLa

"Ha többet szeretne tudni keresse fel a Machsupport.com weboldalt"[#nevetes1][#nevetes2][#nezze][#wave][#worship]

D.Laci

Megoldotam machon kivül.
Reszelem az 5. -6. tengelyeket :)

KoLa

Tudtam hogy megvan a lépéselőnyöd megint!
Nekem meg lépéshátrányom van - több emeletnyi:)
Laci és arra van -e megoldás ha egy PWM vezérlésű főorsóval akarunk menetfúrót használni?

000000000

Hű de titokzatos valaki! Biztos 3/3-as akta...[#hawaii]