Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Bocsánat, itt is zajlanak a dolgok.
Előtúrom mindjárt, lefekvés előtt..
Ne haragudj... :(

ukcge40u

ukcge40u

Neked elég a Mach3 által ismert G kód lista, vagy szeretnél pontos definíciókat is a kódok mellé? (melyik mit csinál pontosan).
Sajnos, a ügyeske mappám nem találom, elképzelhető, hogy a döglött vinyón maradt anno. :(
De valamilyen információval kárpótollak.

ukcge40u

Egyszerűen nincs magyar nyelven értelmezhetőbb kódlista, mint a Mach3 kezelésijében.
Kerestem mindenhogy.  [#nemtudom]
Tűrhetően leírja a dolgokat, tanulható anyag.
Nyomtasd ki, akaszd a gép fölé, hogy mindig szem előtt legyen, ha megakadsz.

Annyit tudok segíteni, hogy segítek programot írni, vagy a felmerülő kérdésekre legjobb tudásom szerint válaszolni. Sajnálom, nem akartam csalódást okozni... [#szomoru1]

KoLa

Kinyomtattam és úgy használom én is!Egyébként a PowerControl-nál azt mondták az oktatáson hogy ezek a Gkódok a Fanuc kódjai amit a Mach használ-ezt találtam a http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/fanuc_ot_cnc_program_manual_gcodetraining_588.pdf" TARGET=_fnew>mappámbatöltöttem fel ha esetleg már mrgint nem sikerült a beillesztés[#email]

ukcge40u

A Fanuc kezelésije szerintem megvan CncBankportál oldalon, a letöltések között.

KoLa

Sanzi köszi regisztráltam - itt aztán van minden pl. a bőség zavara [#nevetes1][#worship]Köszi!!!

ukcge40u

Nincs mit, örülök, hogy valamit csak sikerült.[#wink][#wave]

z08dv9zyv

Sziasztok! Mach3-ba közvetlenül be lehet kötni kézi kerekt (MPG-t).A bemeneteknél találtam illyen helyeket de ha a tengelyt is az mpg-n akarom kiválasztani akkor azt hová kell tenni bemenetként.Köszi

000000000

Ahoz hogy ezt meg tudd csinálni telepiteni kell mégegy LPT portot a pc-be, aztán itt nézzd a további lépéseket.
http://cnc4pc.com/Tech_Docs/guide_for_MPG4_over_LPT2.htm" TARGET=_fnew>guide for MPG4 over LPT2

Tomktom forumtársunknak igy működik

000000000

Azt ajánlották,hogy ne kínlódjak a laptopon LPT-vel hanem Smooth Stepper-t használjak.Ki tud
eladó kártyát,leírást stb.Segítségeteket nagyon
megköszöném.A pénz nem számít úgy is kevés van belőle.
Még kezdőnek is kezdő vagyok.

000000000

Nem számit a pénz? akkor remdeld meg.http://www.warp9td.com/index.php?page=shop.browse&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=1" TARGET=_fnew>például itt :Smooth Stepper
leirést is megtalálod az oldalon.

000000000

Vagy MBIO kell hozzá (a talin láthattad élőben is)!

000000000

Nem voltam a talin, de egy Sunix lpt kártya a legdrágább helyen is max 5000ft.
Mivel csak a kézi irányító van rajta, külső áramforás nincs rákötve ezért leváleszto kártya se kell hozzá.
Mondjuk az Mbio javára szóljon hogy van thc és analóg ki, bemenet is benne  

Egyújabbgépépítő

Az MBIO már tudja a tengelyvezérlést is?