Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Most próbáltam behívni egy 700kB-os dxf-t a Lazy cam-be és lefagyott tőle :(
Valahogy g-kódot kellene faragnom belőle de így nem megy.

s5f8tmfv3

Ja a gép egy 1,2GHz-es Cerka, tudom nem egy turbótigris, de eddig elég volt.

ukcge40u

Próbálj más progival konvertálni.
Szerintem a dxf verzió miatt akad ki a Lazy.
A gépet csak a CNC-re használod, vagy minden másra (internet, játék, egyebek) is?

s5f8tmfv3

Csak a CNC-hez szükséges dolgok vannak rajta, amolyan műhelygép.
Milyen programmal lehet még g-kódot készíteni .dxf-ből?

3vv2btrhv

ARTCAM !!felejtös minden lazicam !!

s5f8tmfv3

Meg vagyok átkozva... Megpróbáltam a CncZone-on sokat emlegetett http://www.cambam.co.uk/" TARGET=_fnew>CamBam-ot, de nem csinál g-kódot és néha ez is lefagy.[#falbav]

s5f8tmfv3

Volt alkalmam egy napig próbálkotni az Artcam Insigniával. Az eredei .dxf-et érdekesen olvasta be: az egymáshoz közeli de nem érintkező görbéket egymásra tolta, aztán a vector doctor megreklamálta.  
Az az Artcam amit Ti használtok nem csinál ilyen torzításokat?

ukcge40u

Túl sok nálad a fagyás.
Mikori telepítésű az az oprendszer?

s5f8tmfv3

Több mint egy éves. A CamBam nem a cnc-s gépen fagy hanem ezen... Ettől komolyabb prociterhelésű programok zokszó nélkül mennek.
Próbáld ki légyszíves a CB-t, kíváncsi vagyok Nálad készít-e gkódot.

besirkyjh

Most megnyugtatlak ,nálam is fogy egy csomo ilyen progi .

Probáld már ki a " DXF 2 Gcode " nevezetü programot ( letölt ) ennek a cégnek a terméke a "BMP 2 cnc " nevezetü progi ami szépen hibátlanuk dolgozik .
Még nem probáltam a DXF ....  

ukcge40u

Rendben, este megnézem.

besirkyjh

Öcsém .

Még egy ilyen irás és mehetek a dutyiba .

Nem "fogy" hanem "fagy" ( nem mindegy ).

Miki2

Szervusz Józsi !
Tudod már mit csinál ?

ukcge40u

Bocsi Amatőr, de ma este már nem nézem meg.
Picit seggrészeg vagyok, és a csevegőben elolvashatod, hogy miért volt még rátöltés.
Hihetetlen, de ez velem nem történhet meg.
Tehát rá kellet borítanom még egy sörit, miközben szorongattam a névjegykártyát.
Tesztelek, amint visszajön a józan eszem.
Emilben küldhetsz olyan dolgot, amit nem tudott fordítani a progi.

Üdv
Sanzi

HJózsi

Még nem ... nem volt időm ...  amit olvastam, hogy az eddigi metódus átmenetileg nem lesz elérhető, vagyis a Timing helyett ezeknél a verzióknál az Indexet kell használni, ami egyúttal az egy rést sejteti, ráadásul handycappes a dolog, mert le kellett csökkenteniük az elérhető megmunkálási sebességet. Na de mielőtt valaki is kárörvendésre ragadtatná magát, ez egy fejlesztési időszak, és a korábbiak nincsenek betiltva, azokkal továbbra is szépen lehet menetet vágni mint eddig ... Az sem kizárt, hogy most én is kivárom ezt a fejlesztési periódust a ...029-es verzióval ... Inkább a SmoothSteppert próbálom már végre ki, jó régóta megvan ... :D