Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

Ha valaki tudna segíteni egy olyan script érdekelne engem is ami nibbelésnél használható lenne.M21-el meghívnám adnék neki egy X értéket és a lyukasztó méretének megfelelően az X távolságot kilépné.

Miki2

Köszönöm a megerősítést, én is így gondoltam.
Mostmár bátrabban továbbgondolom az esztergámat.

KoLa

igen egyszerűnek látszik és hogyan kell kikapcsolni,

KoLa

És főleg hol kell beállítani hogy melyik tűre adjon jelet?

j3rx6bsjd

G kódba beírod az M100-at,erre aktiválódik a reléd(csinálja a dolgát amit rákötöttél)
Irod tovább a programot,majd ha végeztél és ki szeretnéd kapcsolni akkor beírod az M101-et.
Az M100 tartalmazza ezt a sort:ActivateSignal(Output5)  
Az M101:DeActivateSignal(Output5)  
Ha a 100 és 101 nem tetszik használhatsz bármi mást ami nincs még használatban.

j3rx6bsjd

A Port és Pin configban beállítod melyik outputhoz melyik port melyik pinje tartozik és milyen állapotot vegyen fel,alacsony vagy magas szint.

KoLa

Kezdem kapisgálni!

Miki2

Még valami fontos!
Afájl egyszerű szövegszerkesztővel (jegyzettömb) elkészíthető. A fájl kiterjesztése .m1s Például M100.m1s
Ezt az eszterga makróihoz kell lementeni.
például ide:  C:\Mach3\macros\Mach3Turn\

KoLa

Úgy érzem szombaton egy lépcsővel feljebb lépek:)))

j3rx6bsjd

Én egyszerűen a Mach3-ban az operator menüből megnyitom a VB Script Editort(felülről a 6.)beírom a parancsot és elmentem a megfelelő néven (M akármi).

ukcge40u

Ezt ha lehet, megnézném én is, mert pofám az van, meg rengeteg gyakorlati tudásom, de a Mach3-ban még nem mélyedtem el minden szinten.

Jozs

Sziasztok !

Kicsit bajban vagyok a Jog mód sebesség beállításával. Logikusan azt gondolnám, hogy ha a Jog Mode -nál 100 % van megadva, akkor a tengelyek sebessége a 'Motor Tuning' -nál beállított lesz ( ami egyébként megfelel a G0 sebességének ), és ahogy a % -ot változtatom, úgy változik a sebesség.
Ehhez képest nekem úgy működik, hogy a program fütyül arra mit állítok be % -nak, hanem a Config menü Homing/Limits képernyőjének utolsó oszlopát veszi figyelembe. Vagyis ha ott pl. az Y tengelynél 50 % van, és a Motor Tuning -nál 800 mm/perc a velocity, akkor az Y  feed -je 400 lesz. Mondom, teljesen függetlenül attól, milyen százalékot állítok a Slow Jog Rate -nek, sőt a Shift -et nyomva sem változik semmi.
Nagyon nem értem a dolgot, megköszönném ha valaki felvilágosítana.

Jozs

Jozs

Úgy látom elég bonyolultan tettem fel a kérdést :-)

Lényegében azt szeretném kérdezni, hogy jól látom-e, hogy a Mach3 -nál a gyorsbillentyűs folyamatos tengelymozgatásnál csak egyféle sebesség van, azaz nem lehet % -ot állítani, és a Shift nyomása sem hatásos ? Köszi.

Jozs

000000000

Hát rosszul látod, mert mindent lehet!

D.Laci

Nyomj egy tabulátort. Elő jön egy eldalsáv ott tudod százalékosan álitani.