Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Hamár az import szóba került. Nem tudom, másnak is feltűnt-e: felraktam az importálás kedvéért az 1.84.002 verziót, és rendszeresen lefagyasztotta az egész PC-met. Ez, amit most használok, már nem tartalmazza az importot, és eddig egyszer sem fagyott le.

Miki2

A home pozíció felvételénél itt tudod a sebességet beállítani.

http://hcqpsw.blu.livefilestore.com/y1pYLQURdfkd3mnchsF_G1QtoX_0jOGJx4a6QSwkzdGe3eyKQpTXhYCrsovz1qvEfQ7qaNniOP6Hjme63DKBxF8tBILuRbtI9SX" border=0>

000000000

Nem látszik semmi.

0gbwyh99

Szia!
Itt a fórumon ne használd a "Live Storage"-ot képek linkelésére mert bejelentkezést kér és nem látszanak a képek . Neked még nincsen mappád a "File tár"-hoz ? Kérjél Varsányitol egy jelszót és oda pakold a képeket .

ukcge40u

Nos, a magyarítandó verzió megtalálható a Mach3 mappámban.
Ezt fogom frissítgetni.
A legújabb exe verziók lesznek fent, amit csinálok, mindig.
Jellemzően exe fájlokat fogok módosítani, amiket elég kicserélni a régire.
Mivel az ördög nem alszik, így érdemes az előző verzióról biztonsági másolatot (juj) csinálni.
Sőt, az sem baj, ha a frissen telepített, és bejáratott mappát átmásoljátok valahová, és átnevezitek pl "Mach3 eredeti" vagy hasonló névre.
Baj esetén ennek a mappának a tartalmával felülírva a régit minden megy.

A baj ebben az esetben nem lesz jellemző, mert a működés szempontjából nem "létfontosságú" dolgokat fogok átírni.
Nekem kicsit gond a tesztelésnél a 64 bites Windows 7, de szerintem megoldom ezeket is valahogyan.

Csapjunk bele! [#eljen][#vigyor2][#nevetes2][#email][#email][#email][#email]

Révész Richárd

Árulja el valaki hogy lehet e billentyűzetről mozgatni a Z tengelyt.Nem tudok rájönni sehogy sem.
Köszönöm.

KoLa

Révész Richárd

Isten fizesse meg.
Köszi.

KoLa

[#wave]Tartozok barátom!!!

Révész Richárd

000000000

Olyan kérdésem lenne, hogy a mach3 G és M kódjai mennyiben térnek el az NCT kódjaitól?
Jelenleg plazmázáshoz kell.

Miki2

Tapasztalatom szerint, ha nincsenek benne hivatkozások (IF Then) vagy sor ugrások (GOTO)
a mach3 minden további nélkül kezeli.
Egyszerűen be kell hívni a MACH-ba, és ha hibát észlel kiírja.

000000000

Köszönöm a választ, és még olyan kérdésem lenne, hogy főprogramot és alprogramot felismeri-e.
A választ előre is köszönöm.

ukcge40u

Holnap felrakom azt a pár exe fájlt, amibe már belemásztam.
Mivel gépjellemzőket nem tárol az exe, így elvileg simán ki lehet cserélni az eredetire.

A magyarítás erősen véletlenszerűnek tűnhet a progikban. A szövegek sorban vannak, és nem kötődnek sem az előfordulási gyakorisághoz, sem semmihez.
Mivel párhuzamosan csinálok jópár, általam fontosnak tartott alkalmazást, így nem mindegyik lesz egyszerre kész.
Jelenleg ez egy irány, ízelítő a jövőre nézve.

Igyekeztem mindenhez a legmegfelelőbb szakmai fordítást használni, de ahol angol van esetleg a sok magyar között, az azért van, mert vagy nincs jó magyar megfelelője, vagy még én nem találtam meg.

Az egyértelmű, és használatos dolgokat megint nem fordítottam le (pl DRO, MPG), de ahol van rá hely (tudok csinálni), vagy lehetőség, ott igyekszem utalni a lényegre.

Nem akarok szájbarágós fordítást csinálni, és nem szándékom a gügyögős stílus sem.
Így a fordításnál alapértelmezett tény, hogy ha a beállításoknál valaki ügyködik, akkor vagy tudja mit csinál, vagy tudja, hogy miről van szó.
Az alapfogalmakat nem fogom leírni, arra ott van az általatok összehozott magyar kezelési utasítás.  
Igyekszem ezzel a dokumentummal párhuzamosan haladni, de helyenként lehetnek eltérések, mert a doksi sem hibátlan szakmai nyelvezetileg.

Megkérek mindenkit, főleg Istvánt (mivel ő régebben vágja a Mach-et), hogy ha esetleg van jobb tippje, mihez mit írjak, akkor vagy itt, vagy emilben írja meg nekem az elképzelését.

A fájlok a hunbay-on, a Mach3 mappában találhatók, a Sanzistift mappán belül.
Mindegyik mellé felteszem az eredeti verziót is, esetleges fagyások megjavítására.

A magyarítás a mappámban levő verzióból van csdinálva, tehát azzal mennie kell.
Akinek régebbi verziója van, az vagy frissít erre, vagy próbálkozik a régebbivel, miután kicserélte az exe fájlt.
A fő exe kicserélése nem ajánlott más verzióknál.
A testdrive, brain, és egyéb exe fájlok elvileg kompatibilisek.

Bármilyen kérdést ide kérek.

ukcge40u

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sanzistift/Mach3/Mach3Version3.042.029.exe" TARGET=_fnew>Itt megtalálhatók a fájlok.
Még egyik sincs teljesen készen, de ha frissítek, azt jelzem. :)