Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Ígéretes megoldás, át kell tanulmányozni... az ára sem rossz, pl. a WinPC NC-hez viszonyítva ami nem zárt hurkú vezérlést használ... Szerintem hamarosan tesztelni fogja valaki közülünk ... Köszi, hogy belinkelted! ...

HJózsi

Átnéztem nagyjából, a leírtak szerint még jó is lehet, viszont egy kicsit hasonlít a fejlesztése a SmoothStepperéhez ami még ma is beta ... Az oldalukon január óta nincs új hír, ezt kissé furcsállom, a fórumukban is májusi az utolsó bejegyzés, arra sincs válasz... Szóval óvatosan! Érdemes megvárni az oldaluk frissülését ill. a cnczone-n az esetleges pozitív hozzászólásokat http://www.cnczone.com/forums/forumdisplay.php?f=432" TARGET=_fnew>CNCZONE CNC BRAIN

HJózsi

Egy hozzászólás 06 17-én :"My cncbrain it´s in a box...ten months waiting for the new driver.  
LPT port, smothsteper, G100... are more stable. I hope to see 1.0.6.4 version soon." ...

000000000

Köszi, az infókat, nekem is az volt az érzésem, hogy nem egy komoly cég lehet, a levelekre  2-3 napos késéssel válaszolnak, és a válaszok stílusában is lazaságot éreztem. Lehet, hogy egy egyszemélyes hobbysta srác áll az egész mögött? Az is furcsa, hogy az interneten sem találni ezzel a vezérlővel készült gépeket sem a hobbysták sem a 'profik' közt. Pedig az ígért adatokhoz képest nagyon jó áron van a cucc.
Azt hiszem egyenlőre még jegelem a vételt

HJózsi

Ha elkészül és nem beta már, akár jó is lehet, remélem nem adták fel a célegyenesben ... :)

urpwig5xe

Szia KoLa!
Lehet többet tudnia az eszterga projektedről? Munkaterület, pontosság, költségek...? Engem leginkább a főorsó csapágyazás érdekelne. Esetleg néhány fénykép ha publikus...

KoLa

Az esztergagép egy 1954 gyártású EU 175 -s felújítva vagyis a főorsón és az ágyazaton kívül kidobtam mindent.A főorsót újracsapágyaztam - a hosszán is új és egy csomó tűgörgős csapágyon gördül - a keresztszán szintén új Hiwin lineáris csapágyakon - golyósorsók 16x5 -ek Z irányban kettő X irányban egy.Léptetőmotorok 12Nm vezérlő MSD 90.Elektronika ezen kívül saját fejlesztésű(részben).
Ennyit tudok most - mennem kell.

sasi

© KoLa írta az eszterga topikban:
Sziasztok!  
Eltöltöttem egy pár napot hogy a lentebb lévő esztergagépen betudjak állítani 3db késtartót - egy nagyolót a front-ra egy leszúrót a hátsóra és a kettő közé hátrább(+Z irányba)egy fúrót. Bevallom nem sikerült.Úgy próbáltam hogy a gépikoordinátarendszer nullpontját is meg a munkadarab nullpontját is az előgyártmány végéhez állítottam (X0Z0)hogy áttekinthetőbbek legyenek a dro-k változásai.Fél nap múlva azt sem tudtam hogy mi hol van!Belegabajodtam a tooltábla editorba!Mintha állandóan kivont összeadott volna a Mach. Minden próba után változtak az eltolások mintha átmérő és sugár mód problémák lennének - közben nem győztem pipálni a dir low activot hol az egyik hol a másik tengelyen mivel megfordult a motorok forgásiránya kézi üzemmódban. aztán azt vettem észre hogy amelyik szerszámról kiléptem a tooltábla editorból az jól működik legyen az fron vagy hátsó csak el ne lépjek másikra hogy hozzáálítsam - azt hittem hogy ezt egyszerűbb dolog beállítani.Úgy gondoltam hogyha egy szerszámnak megadjuk hogy hol van az ahely ahol "Ő" X0 és Z0 helyzetben van a munkadarabon és melyik oldalon van akkor sima ügy és le tudom programozni a mozgásokat.  
Ma délután valahogy rátaláltam fixtures menüre és lőn csoda félóra alatt rendbe volt minden.  
A tooltáblában kitöröltem minden szerszámról az eltolásokat csak a front vagy reart hagytam meg .Aztán az anyag végpontra nulláztam minden koordinátarengszert majd oda is álltam - utána beirtam az T01 eltolásait a G54-hez a T02-t a G55-höz a T03-t a G56-hoz (A + és a - előjelekkel volt egy kis gond először mert nem is tudtam melyik motornál hol van a pipa)És lássatok csodát minden kiválóan működik!!!!  
A frontból átmérőt esztergált középről fúrt a hátsóból meg leszúrt!A G-kódból kilehet hagyni T01 stb szerszámelnevezést Csak G54 G55 G56 G57 G58 G59 1 G59 2 ... G59 253. És újraindítás után is működött HA lenulláztam az anyag végére mindent.Hát ez így működik de hát olyan mintha a lobb kezemmel vakarnám a bal fülemet!Valamit még nem jól állítok be - segítsen valaki - Magyarul nem találok leírást , a Mach3Turn-ben meg amikor a lényeg következne azt írják - akit komolyabban érdekel nézze meg a wikin - hát jó majd megnézem!  

000000000

Sziasztok,

Mach3-mal kapcsolatban lenne egy kérdésem, van lehetőség olyan bemenet kialakítására amivel szüneteltetni lehet a g-kód futtatását(akár interpoláció közben is). Motor lépéshibát szeretnék jelezni a szoftvernek.
Motorvezérlés szintjén szeretnék léptetőmotorokkal zárthurkú vezérlést csinálni.
Egy elektronika figyelné a mach step, és az útmérők jeleit, ha szétcsúsznak akkor első körben jelezni szeretnék a szoftvernek, hogy álljon le mert lépéshiba történt, közben az elektronika megpróbálná korrigálni a hibát, ha sikerült akkor minden mehet tovább.

000000000

Brain Controllar bármit...

000000000

Sziasztok!
Használ-e valaki DYNOMOTION KFLOP vezérlőt MACH3-all?

sasi

© KoLa írja az esztergályos topikban:
Sziasztok!  
A mai délután idáig tartott de megérte!  
Amire rájöttem: a Mach3 Turn jól működött tegnap a G54 G55 G56 eltolásokkal de ma mikor elindítottam a front késem elment a "világba" a középső (szintén front beállitású)jól megtalálta a helyét és a hátsó is precízen.Egy kis tuning után arra jöttem rá hogy a Copy G54 from G59.253 on starup(general ligic Config) beállításától függően az újraindítás után az egyik mindíg törlődik míg a másik meg ami a G56-on van megmarad.Többszöri tesztelés után a helyzet a következő (a mai napig bezárva-mert még biztos nem vagyunk a végén)  
A G54-t és a G55-t kihagytam a beállításokból-az eltolásokkal átmentem G57-re és G58-ra.Tehát három különálló szerszámnál a front késtartóban lévő szerszám eltolásait a munkadarab 0 pontjától számítva(ami nálam a tokmányból kilógó előgyártmány vége-közepe) negatív előjellel kell beírni a fixture-ba pl a G57-be (X-25 Z-20 - ezek az X eltolások az X0- hoz viszonyítva értendők - tehát NEM átmérőben)  
A hátsó késtartó eltolásait pozitív előjellel mind a két irányban (ezt nem értem én sem de valsz attól is függ a Z eltolás előjele hogy a nullponttól milyen irányba található-nálam pozitívat kellett beírni és a nullponttól balra van a tokmány felé.  
A középső késtartónál az X eltolá nulla a Z pedig annyi amennyivel hátrább van a fúró vége az anyag végétől pozitív előjellel.  
Ha ezeket a beállításokat alkalmazom minden újraindítás után MŰKÖDIK!!!!!!!!!  
És még egy fontos dolog - a hátsó késtartó dolgait negatív előjellel kell írni a kódban.  
Én még a nullát is úgy írtam
Most olvasom a leírásban hogy a Mach a G54 G55 kódokat az első és hátsó késtartó megkülönböztetésére használja - Na itt van egy nagy csavar a dologban!!!???

000000000

Van ilyen vezérlőd, vagy csak tervezed a vásárlást?
Hasonló vezérlőt szeretnék venni én is, de még nem sikerült döntenem, a mach plugin lehetősége egy piros pont a Kflopnak.

000000000

Nincs, csak tetszik és tervezem a beszerzését.
Érdekelme,hogy aki használ ilyet mik a tapasztalatai.

pa0n9mw

Üdv

Nézegetem ezt a progit, de valamiért nem nyilik meg a motortunning fül.
Mit csinálok rosszul?

végyé