Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Motoros

A G81 nekem jól működött, sokszor használtam már.

ukcge40u

000000000

sikerül nagyon szépen köszönöm a segitséget már csak azt nem tudom  miért nem veszi be a forgásirány válltást . hiába irok neki m3 vagy m4 mindegy mert nem vállt irányt.

D.Laci

Mágneskapcsolót használsz az irányváltáshoz?

000000000

nem miért kellene?

D.Laci

Hát lehet nem ártanma valahogy közölni szerencsétlen frekiváltóval hogy merre pörgese a motort. Milyen PWM szabályzást használsz +-10V-t a kimenet?

tfpk6pks3

Nekem olyan szinten akad ki, hogy először, nem tudtam, mi van. Több 10 meg százezres nagyságrendű tengelypozíciókat ír ki. azért gondoltam, hogy nem egyedi a dolog, mert egy esztergályos barátom ugyanígy járt(persze a marójával)Ráadásul nem "népi" licencem van, hanem számlás. Bár van más érdekessége is a Mach-nak, ez egy kissé zavaró. Persze ezek után, hogy nekedmeg jó, ki tudja hol a hiba.... ?

Révész Richárd

Örülök hogy megoldódott a problémád,de ahoz hogy forgásirányt válts a digitális bemeneteket is használni kell.Analóg bemeneten csak a frekvencia alapjelet adod meg neki.hogy mennyivel pörögjön.Milyen frekiváltód van?

000000000

szia siemens micromeister 440

Révész Richárd

szóval kettő digitális bemenetet kell vezérelned.
1:elöre
2:hátra
de menet közben nem szereti a hirtelen irányváltást,vagyis ez csak az Én véleményem

4um5b65d

Remélem nem most 1 hete vetted a Vaterán ?!

svejk

Az minden bizonnyal beállítható hogy 1 bemenet legyen az irányválasztó..

Ésszerű gyorsulás és lassulás beállításnál nem lehet gond az irányváltás hiszen többek közt ezért használunk frekiváltót.
Az elektronika van annyira intelligens hogy ne csináljon magának zűrt.

HJózsi

és még ott van a Dwell is ...

KoLa

Sziasztok!
Esztergagépet építek és egy pár hete már gyakorolok vele.Nem sikerül a hátsó késtartó beállítása.
valószínűleg nem elég a front v. reart kipipálni vagy a tool table editorban kiválasztani!
Van valakinek gyakorlata erre a beállításra?
Megakadtam kéne egy kis segítség!

000000000

Sziasztok,  

Egy megrendelőnek kell egy hagyományos marógépet CNC vezérlővel felszerelnem.  
Ár miatt léptetőmotoros hajtásokat kértek, de ragaszkodnak a zárthurkú vezérléshez. A gépen jelenleg ezredes mérőlécek vannak. Ezért vezérlőként a Mach3 nem jöhet szóba. A neten találtam egy jó ár érték arányú vezérlőt, dupla zárthurkú vezérlés autokorrecióval,max 524Khz-es stepper/servo vezérlés, és max 5Mhz-es encoder jel fogadás (CNCBrain).  
http://www.safeguardrobotics.com/  
Valaki épített gépet már ezzel a vezérlővel, vagy ismeri a céget?  
A kedvező ár/érték arány ellenére nem szeretnék 500 dollárt kidobni az ablakon.