Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

nem müködik

000000000

ha ráteszem a frekiváltót az lptre akkor felmegy 10-13Hz közzé és nem tudom miért. és még mindig kiírja hogy pwm bumped to minimum setting

000000000

A Pulley beállításod hol áll? Az S-el mennyire állítod a fordulatot?

000000000

pulley 2800 és s500 al akartam pörgetni.

000000000

de akkor is pörög 10-13Hz-en ha nem megy a mach

000000000

megmarom magam pedig minden bállítás úgy van ahogy az e1 leírásában van és csak a pwm-et használlom.

D.Laci

Ha nem megy a mach és megy a frekiválltó akkor ott valami gebasz van, elektronikailag. És nem szoftveres.

Révész Richárd

Szia Tamás!
Hétvégén Én is szivattam magam egy hasonló történettel.A frekiváltón végezz el egy gyári beállítás visszaállítást és utána paraméterezd ujra.Nálam ez megszüntette a hibát.

000000000

ok megpróbállom

HJózsi

Szia Józsi! Szépek a munkáid! :) ...  
Nem gépre kötve próbáltam,... közben további frissítést adtak ki :  
http://www.artsoftcontrols.com/downloads/Mach3Version3.042.029.exe" TARGET=_fnew>Mach3Version3.042.029
A változáslista viszont még nem tesz említést a módosításokról ...

tfpk6pks3

Hát, ha ilyen gyorsan újat adtak ki, akkor, nem lehetett valami sikeres az előző...
Egyébként, már akartatam kérdezni, te is találkoztál-e (vagy más is) a g81-es hibával... azért írom így, mert, ha g81 (fúróciklus) et adok a Mach-nak, úgy kiakad, hogy öröm nézni [#confused][#csodalk] Kénytelen vagyok mindig kerülő úton kicselezni a partmasterben is.Gondolom nem egyedül tapasztalom ezt a hibát...

HJózsi

Igen igazad lehet ...  
A jövő héten tudok majd egy próbát csinálni ...
g81 - fúróciklus kiemelés gyors menettel, ezt pedig tudnia kellene ...

ukcge40u

Nem bírok aludni, így visszaültem a gép elé.
A Mach3 fordítása halad, a főmenü már magyar, és pár almenü is.
Idő híján lassabban haladok, mint terveztem, de már elég nagy része készen van.
A fordítást igyekszem szakmai nyelvezetben (ahogy a suliban tanítják) végrehajtani, de van pár kifejezés, ami magyarban elég sután hangzik, és angolban egyértelmű.
Az ilyen dolgokat meg kell még álmodnom, hogyan legyen jó, ezért átmenetileg bennehagyom.
Jó angolos segítsége elkelne, aki picit vágja az angol műszaki szlenget, és a magyarról is van fogalma. Kérdeznék tőle.

Ha valaki tudja, és nálam jobban ért hozzá, akkor meg kellene nézni, hogy miket használ az XP-ből a Mach3, mert ami neki nem kell, azt kiirtom a telepítő lemezemből.
A jelenlegi telepítőm 130Mb-os, de van pár funkció, amit nem tudok, hogy használ-e, így azt nem vettem ki belőle.

A tervem az, hogy egy oprendszer induláskor azonnal indítja a Mach-et, ezen a gépen más nem fog futni.
Most a hálózati, és nyomtatókezelési dolgoknál vacillálok, mert nem tudom, hogy kell-e az XP-nek a winfos LPT driver, vagy sem.
Aki tud, segítsen.

Még nem olvastam vissza a ezt a topicot, mindenhez idő kell... :)

ukcge40u

Most nézegetem, hogy ha az új verzió jobb lett mint a régi, akkor kezdhetem előlről.
A nyelv az exe fájlban van, de még nem jöttem rá hogyan, mivel a progim közvetlenül dolgozik az exe-ben.
Programozók help me, csináljunk már egy francos állandó magyar nyelvi verziót a Mach-ra... vagy magyar nyelvi telepítőt. :/

István! Nem tudsz rájuk kérdezni, hogy mit lehet ezügyben csinálni??

Motoros

A Micro XP Neked lehet megfelelne, nincs benne semmi felesleg, gyorsan települ (csak 80 Mb) Goglin keress rá.