Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Miki2

ukcge40u

Esetleg javasolnám az eltávolítás után a registry tisztítását is.
Ártani nem árt, és a fene tudja, mik maradhatnak a registryben unistall után.

Vannak rá egyszerű progik, és talán még lendíthet is a gépen, ha régen volt karbantartva.

tfpk6pks3

Nekem is AMD-sen fut és egész jóba vagyunk...

keri

Akkor már értem miért nem működött a 400Mhz-s P2-es gépemen :D

zyg3siamw

Üdvözlöm a fórumtársakat !
Újonc vagyok a témában ,ezért szeretném megkérdezni,hogy a Mach3 szoftver tudja-e vezérelni a köv. gépet http://www.rolanddg.hu/termekek/EGX-20" TARGET=_fnew>link.Köszönöm.

SquirrelTech

Szia,
Nem hinném, hogy Mach3-at igényelne.  
A roland gépek eleve RML-1 v. "NC-Code" (ami elvileg G-kód) parancsokat várnak többnyire USB-n keresztül. Saját beépített interpolátoruk van, így nem is igénylik a Mach3 szolgáltatásait.
(Egyszerűbben: parancsvezérelt és nem step/dir üzemmódú gépek.)

zyg3siamw

Köszönöm a választ.Megvan a hozzávaló szoftvercsomag,de mivel LPT porton csatlakozik a laptophoz gondoltam jó a Mach3 is.

ukcge40u

Szerintetek lemondjak arról, hogy magyarosítsam a menüt?
Megcsinálom, nem az a gond, hanem ha kijön egy frissebb változat, akkor kezdhetem előlről, mert az exe fájlban van a nyelv is...

Nem tudom, mit tegyek, az előző verzió már majdnem kész, erre kijön egy újabb...[#falbav]
Örülök neki, de mire ezzel is végzek, megint kijöhet egy újabb....[#email][#falbav][#fejvakaras]

000000000

Szia!
Szerintem, ha már így állsz, fejezd be légyszives, mindannyiunknak nagy hasznára lenne. Ha egy régebbi változattal nincs semmi gond, minek mindig újjabra váltani.

000000000

Sziasztok,

Létezik külön beállítás a kézi pozicionálásra, és a motorok maximális sebességére? A nulla felvételénél lenne jó, ha minél lassabban mozgatná az x/y/z-t, a fogások közötti mozgatásoknál meg lehetőleg a maximummal.

000000000

Olvasd át alaposan a Mach3 leírását (Magyart)! Benne van mindenre a válaszod!

000000000

Hát... igazad van, a leírásban benne van, megnéztem. Az én Mach3-am köszönőviszonyban sincs a leírásban látható képernyőkkel (R3.042.029) -ezért nem találtam magamtól sem-, de most hogy megnéztem a leírást, továbbra sem találom a jog control-t. Egyik képernyőn, vagy menüben sincsen. De letöltök valami másik képernyőt, hátha azon rajta lesz.

000000000

A képernyőt te magad szabadon kreálhatod, így a rajtalévő funkciókat is, ezért ez képernyő függő.
A leírást még annó egy régi Mach3-hoz készítettük, azóta sokat változott maga a program működése is (főleg a file import része).

Messer

Ezt próbáltad már ?
http://cnctar.hobbycnc.hu/Messer/kepek/tabu.jpg" border=0>

000000000

Elismerem, eléggé láma dolog, de nem :)
Köszi!