Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Miki2

Ha léptető motoros a mechanikád, próbálkozz egy kicsit lassabb sebességet beállítani a gyorsjáratnál.
Ha a sebesség nagyon ki van hegyezve, előfordúl a lépésvesztés.

kmajer

Az a gáz, hogy szervós a rendszer.

000000000

Csak 1 tengely mászik el? Beállítások rendben vannak (Low Active pipákra és Step Dir impulzusok időzítéséeire gondolok)?! Lehet, hogy zajt szed össze az encoder vezetékezésed.

kmajer

Csak az egyik, amelyiknek az 5-ös porton van a step jele.
Differenciál encoder, árnyékolt Heidenhain kábellel Low active pipálva, 2uS.
Kipróbáltam 5uS-al is ugyanaz.

000000000

Az encoder lábain (a motoroknál) van hidegítő kondi a tápon? Egy 1-20 uF kondit érdemes minden encoderre akasztani (a motorvégén, a tápjára).
Csinálj egy olyan tesztet, hogy egy jól működő vezérlőt, megcseréled a csúszóval. Ha a hiba maradt az eredeti helyén, akkor a vezetékezés-encoder vonalon van a hiba, ha megcserélődött, akkor a vezérlőben van gond!
Az árnyékolást hova kötötted? Ez a vezetékezés nem megy közvetlenül a marómotor mellett? A hiba mindig, vagy csak valami egyébb berendezés bekapcsolása esetén jelentkezik (zavarforrás)?

kmajer

Megoldódott, a kábeleket kellet különválasztanom.
Hasít a gép, mint állat.

000000000

[#eljen][#vigyor3]

e3h0cv4ph

Sziasztok!
Hogy kell MACH-ba beállítani, hogy amikor szerszámváltást programozok (T01, T02, ...) akkor megállítsa a végrehajtást, (ki tudom cserélni a szerszámot) és ciklus startra tovább folytatja?
Mert a leírás szerint a "General Config"-ba a Tool Change -nél beállítottam a "Stop Spindle. Wait for Cycle Start" és azt gondoltam, hogy ez így jó lesz, de nem! [#pardon1]
Mit kell még beállítani?
Kössz:TT

SquirrelTech

A program újraindítása után sem veszi figyelembe a beállítást?

Miki2

Először a szerszámcsere előtti sorban G0-val küld el a csere pozícióba.
Azután M6 T1.... stb.
A csere után a programot a ciklus starttal follytathatog.
Üdv.

e3h0cv4ph

Köszi!
Sikerült. Az M6 nem írtam elé, NCT-n tanultam ott nem kellett, a MACH könyvbe pedig körbehivatkozás van.

HJózsi

000000000

üdvözlök mindenkit kis segítségre lenne szügségem vettem egy e1 bővítőt és nem sikerrül a mach3-at beállítanom hogy vezérelje a frekiváltót szóval azt írja ki hogy pwm bumped to  inimum setting vagy to fast for pulley .. using max. 2800-as fordulatu motort szeretnék hajtani.

000000000

Nem jó a Pulley beállításod (nagyobb fordulatott szeretnél beállítani, mint ami a Pulley-ben megengedett)! A Pulley=főorsó áttétel. Kersed a Config menüben, lefelé...

tfpk6pks3

Próbáltad már, Józsi?