Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

f35ezvjs

Az már jó ha jól megy de tedd fel 800 lépésre a vezérlődet és figyeld meg mennyivel finomabban fog menni a géped. Próbálj meg egy 300 as kőrt marni és figyeld meg, hogy simám megy e vagy darabosan. Ha darabosan megy akkor szólj vissza segítek tovább beállítani hogy simán menjen

000000000

1200-ra állítottam és így nagyon símán megy, köszönöm a felajánlott segítséget, alkalomadtán élek vele.

Varga István

Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget! Hátha valaki már találkozott az alábbi problémával?
Esztergálás, PWM szabályozás, frekiváltó.
A beállított értékekkel nagyon jól működött, egészen addig, amig nem kalibráltam a főorsót.
Function Cfg's--->Calibrate Spindle--->AutoCal
A fordulatot fokozatosan emelve 0-2800-ig végigfutott a teszt, a végén elmentettem. Azóta minden fordolat tartományban a maximális fordulattal forgatja a motort kivéve a 400-as fordulatot ahol visszaesik a kb. 30%-kal. A problémám az, hogy nem tudtam kitörölni ezt a beállítást. Lehet, hogy újra kell telepítenem a Mach-ot?

000000000

Van ott valami PID-es dolog is. nem lehet, hogy bekapcsolt valami szabályzási funkciót és mivel nincs visszacsatolásod, mindig max-ra nyomja a PWM-et? Nézd meg a Spindle setup/Special Function nál minden pipa kivan e kapcsolva (off)?!

000000000

Erre gondolok itt (nem a jelölt helyen)!
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Profi2/Profi2B/ChargeP/Spindle.jpg" border=0>

Varga István

Igen minden.

000000000

Még az is lehet, hogy Brain Controlt hozott létre! Nézz után itt:
http://www.hobbycnc.hu/CNC/MBIO/Brain/15.jpg" border=0>

000000000

Gondolom tudod hol keresd?
http://www.hobbycnc.hu/CNC/MBIO/Brain/B.jpg" border=0>

Varga István

Köszönöm, csak holnap tudom tudom megnézni!

Révész Richárd

Üdv Mindekinek.Szeretnék kérni némi segítséget.
Van egy kis problémám de nem tudom orvosolni.
A STEP Pin az "A" tengelyen magától átváltozik 5-ről 6-ra és megáll a motor.Ez valyon mitől lehet?Remélem érthető amit írtam.Előre is köszönöm a segítséget.

000000000

Telepítettél külső xml file-t a Mach3 alá? Ha igen, kompadtibilitási gond van és töröld, majd kézzel konfigurálj egy új profilt!

Révész Richárd

Üdvözletem.
Köszönöm a segítséget.Nem telepítettem xml file-t kézzel kofiguráltam.A Mach3 leirását már többször átnéztem de nem találtam semmit.Lehet hogy annyira keresem hogy nem látom?

000000000

Akkor talán szedd le és rakd újra. A C-re telepíted?

Révész Richárd

Az ujratelepítés már metörtént de semmi hatás.Nem a C-n van hanem a D-n.Lehetséges hogy zavarja valami másik szoftver?

Révész Richárd

István!
Majd el felejtettem egyébként szuper a vezérlő köszönöm szépen.