Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

PSoft

A közeljövőben nálam is aktuális lenne,érdeklődve várnám én is...
[#eljen][#eljen]

c2nsu773m

A lényeg hogy a fotót amit graviroznál pixel méretre kell szerkeszteni! Vegyünk egy 5x5cm-es képet ami 160x160 pixelnek felel meg.Fekete fehérré és negatívba kell áttenni.
Ha beolvastad a pluginba a jobb felső sarokban ird be az X 5cm, Y 5cm. Ekkor a kalkulátor gombot megnyomni, láss csodát középen a lépéskiosztó egész szám lessz, ez a lényeg! A sebeség beállítása azért lényeges mert ehez társúl a teljesítmény, minnél nagyobb sebességet állítunk annál nagyobb a lézer ereje!Itt kell eltalálni a kép árnyalatait vagy nem látszik semmi vagy kakira éget! Az Y-tengely lépései vagyis a sugárátmérő nekem ez 0.3 mm-er ezt 2/3 arányba kell beírni igy kb. 0.2 mm.
A kapott kép félig meddig dombormű.A lényeg a fotó megfelelő átalakítása 1cm 32 pixelnek felel meg!!!!! Jó szórakozást hozzá!

svejk

Köszönöm, mindannyiunk nevében!

s5f8tmfv3

Ez egy nagyon hasznos infó! Később fontos lehet annak is aki most nem is gondolkodik lézergravírozáson, csak később lesz aktuális. Ezért nagy kár hogy el fog süllyedni a topik mélyére.
Nem lehetne az ilyen tárgyilagos és mindenki számára érdekes leírásokat valahol kategorizálva gyűjteni? Modik?

000000000

Szia! Már régóta próbálom működésre bírni ezt a plugint, de sajnos így sem sikerül. A gépemet használom már egy ideje, a pwm szabályzás tökéletesen működik. Vágni tökéletesen tudok vele.Attól félek ez a leírás csak a te gépedere vonatkozik. Készítettem egy 160*160-as képet, beírtam az 5cm-t (gondolom 50mm akartál írni mert azt hogy 5cm azt nem fogadja el a progi) és nem egész szám jött ki nekem. Szerintem ez a gép mozgatásával van összefüggésben, milyen az áttételi viszony, hány lépés/fordulat. Aztán olyan adatot írtam be, hogy egész szám legyen de sajnos ekkor sem indul a lézer. Járkál ide oda a fej, csak éppen nem megy a lézer. Kipróbáltam mindenféle sebességekkel 1000mm/perctől 20000-ig és semmi. Neked mit csinált amikor nem működött? CSak a kép volt torz, vagy a lézered nem indította?

f35ezvjs

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, mostmár én is tapasztalom a két processor működését. Egy kicsit lett gyorsabb a műveletek elvégzése, de ez csak a kesnek és a 4mb memóriának köszönhető.
ezek a progik tényleg nem használják a két magot

Mégegyszer köszönöm a véleményeteket.

000000000

Legalább ezzel is okosabbak lettünk! :-)

PSoft

Pillanatnyilag még nem tudok vele foglalkozni(még nincs meg a lézer),csak most épül a gép.
Köszi az infőt,remélem két-három héten belül realizálódik a dolog,akkor tudok majd érdemben foglalkozni vele.
Ha aktuális lesz majd írok a tapasztalatokról.
 [#eljen][#wave]

u2ayp7esz

Sziasztok!
Nem is tudom hogyan fogalmazam meg kérdésem hogy az érthető legyen... több mint tiz éve CNC marógépen dolgozom és ott általában a programot mindig úgy inditom hogy szép lassan potméterrel fölengedem az elötolást és úgy kezdem meg a darab megközelitését.
A Mach-ban van lehetöség ilyen megoldásra s ha igen hogyan kell lehet ezt megoldani ???
Válaszotok köszönöm

000000000

Igen, MBIO-val! Lásd leírásait...
Én úgy csinálnám, hogy az egyik analóg bemenetét használnám forrásként (rajta egy fesz-osztó potival) és megfelelő matek formulával a Feed Rate (a kért értékűbe, nem a ténylegesbe) Dro-ba folyamatosan írkálnám a kapott eredményt. Esetleg a Feed Rate módosító %-lék DRO-ba (lehet, hogy ez mégjobb, mert így nem írja felül a G-kódban lévő F értéket, csak azt módosítja. Ha a poti közép állását hozodd 100%-ra, akkor a potival +- %-ba is lehet játszani (lassítani is és gyorsítani is fog tudni)!
Viszont minden ilyen módosítás a adott G sor előt értékelődik ki és az a G-sor azzal az értékkel fog végrehajtódni (a G-soron belül elkezdett pozícionálás már nem módosítható)! Relémel érthető?

000000000

Na így (persze elég 1 poti hozzá):
http://www.hobbycnc.hu/CNC/MBIO/analog1.jpg" border=0>
(AN bemeneteken a Feed Rate poti)

000000000

Sziasztok!
Most ismerkedek a Mach3-mal, szépen mennek a motorok, csak 1mm helyett 0,8mm mennek a lin. tengelyek. A vezérlő 400 lépés/fordulat, a Mach-ban 80 lépés beállítva, a golyós orsóm emelkedése 5mm. Mit állítottam be rosszul, mi a megoldás?

000000000

Elvileg jól csinálod. Valaki hazudik (vagy a vezérlőd, vagy menet emelkedésed). Kalibráld be (írjál be 480-at)!

000000000

Ok. Köszi, megpróbálom.

000000000

Most már ok,Klasszul megy, én voltam béna, rossz táblázatból dippeltem a lépésszámot.