Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Tehát végeredményében egy ilyen gépet szeretnék. . .  
http://www.youtube.com/watch?v=O3d0fueNr30&feature=related
CSak első körbe se a bvillentő se a forgató mechanizmusa nem lenne majd csak idővel. .  ( Kb 1 hónap :)   )
ÉS ami a kérdésem volna hogy a bilentés után hogy adom meg az értéket iletve a forgatáshoz hogy adom meg, mármint a forgatás után hogy hol van az anyag 0 pontja

3k74cecek

Én is hasonló cipőben járok. Körasztalom már van, a vizszintes tengelyű forgató most készül.
Én a körasztalt "A" tengelyként adtam meg. A forgatót pedig valószinűleg B-ként fogom megadni.
Szerintem bármelyik poziciót kinevezheted nullának, mint ahogy az X,Y,Z-nél is bárhol lehet a nulla.
Aztán a programot ennek figyelembe vételével kell megirni. Az már viszont jó kis meló, ha számolgatnod kell, és nem  valami másik program generálja a G-kódot egy 3D-s rajz alapján. Vagy fordítva, ha van egy kész program, akkor arról tudod,  
hogy hol várja a munkadarabot (milyen koordináta értéknél), és akkor ennek megfelelően állitod be a nullát.
Remélem sikerült érthetően leírnom.
Én egyébként észak-budán vagyok, így akár még segíthetek is szükség esetén.

000000000

Lehet hogy igényt tartok rá. . bár még nagyon tervezési fázisban vagyok, per pillanat még cnc-st keresek aki esetleg marna gép alkatrészeket. csak addig az elméletet nem akartam tervekké vetni és elkészíteni amig nem tudtam hogy vajon fog e  működni de akkor ezek szerint igen akkor jöhet a pontos rajz és utánna már csak  a marás és összeépítés.
DE akkor ha nem gond lehet hogy még zaklatlak . . .  

43pbwjg8s

Sikerültmegszüntetnem a lépsévesztést a fa gépemen.
Ezt egy személyben elektronnak köszönhetem!!!

Köszönöm elektron!  [#worship]

Csak ha másnak is hasonló baja lenne:
A kisebb motoroknál a step és a dir impulzus értékét 15 us-ra állítottam. Igy minden OK.
A step jel stabil és nincs lépésvesztés

s7manbs8

mert mi volt a baja ?

s7manbs8

de hülye vagyok, csak az első sort olvastam hirtelen, na jó, hogy meglett az oka, miután meghallgattuk a kimenő jeleket hangkártyába dugva, kiderült, hogy az szép szabályosan jött kifele, tehát ki nem hagyott , csak rövid volt ezek szerint az impulzus

43pbwjg8s

Így van
Pontasan!
Elektron! Ne hagyd abba a képzésemet! Remélem van még türelmed hozzám!

s5f8tmfv3

Áruljátok már el mi ez a hangkártyába vezetett step jel, én még erről nem is hallottam. Felveszitek és visszanézitek mint egy szkópon?

43pbwjg8s

Arra is van lehetőség. Vagy Pali Vagy Péter linkelte a Visual analizert.  
De itt egyszerűen csak felvettük és meghalgattuk a mikrofonra visszavezetett jelet.
Igy kizárhattuk a jel hiányából adódó problémát.
Egyébkéént érdeke milyen hangot ad.

43pbwjg8s

Vagy Gyuri. :)
Hogy senki ki ne maradjon. :)

3vv2btrhv

Szerény véleményem szerint a szoftver oldala ami nem megoldott az 5 tengelyes marásnak ,de ha tudtok használhato megoldást az engem is érdekelne , igaz most a ARTCAM 2008 MillWizard megoldását nyuzom .

Szedlay Pál

Miért Tibor láttál már itt múködő 5 tengelyes marógépet a fórumon amit szoftver hiányában nem használ valaki. én még működőképtelent sem láttam.

s7manbs8

Ez egy kicsit olyan, mint hogy van e több , mint 3 dimenzió, ki tudja ?

000000000

Igen 4., de csak egyirányú (az idő)![#vigyor3]

000000000

ez nekem is kérdésem lenne  csatlakozva Tiobor hozzászolásához mert bizony idöt nem pénzt viszont egy kicsit kímélve a lejebb általam bveillesztett videón látható gép megépítésére készülök (legalábbis müködési felépítési paraméterekben hasonló)
A mechanikához nem vagyok hülye viszont a cnc programokhoz igen. Kicsit másabb és hobbi kivitelbe (http://www.youtube.com/watch?v=TZSFcBYr8d8&feature=related)
Ezekalapján kérdezném hogy a mach3-al fogom e tudni használni illetve megtanulni a gépemet? (mert még az is egy nagy kihívás lessz)[#nevetes2][#nezze][#nevetes1][#nevetes2][#nevetes2]
vagy valami más kegészítő is kelleni fog.
Amugy ha már megrajzoltam minden tervrajzot meg összeszedtem hogy mit hogy an és milyen alakatrészekkel szeretnék malyd szeretném feltenni és jólenne ha véleményeznétek hogy mit ne ugy csináljak mert esetleg nagyon elszúrom vagy hol biztosítottam tul a gépet vagy hol nagyon gyenge