Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

sanka74

Ja a LPT kimeneteket beálligattam, állítólag jól....

HJózsi

A gyíkon világít a led? Az Err/Res bemenetet 3-5 mp-re +5V-ra kell húzni, aztán mehet ...

HJózsi

Ha fog a motor, akkor már nincs error állapotban, a step dir jelekkel lehet valami gond, pl fel vannak cserélve, vagy a nem jutnak el a gyíkhoz... szkóppal kellene ellenőrizni ...

PSoft

Szia Szigma!
Szerintem a PC-vel nincs gond,nem lefagyásról van szó.
Nincs is rajta más a Mach-on kívül.
Amúgy egy P4-es 2,6 os Celeron,1,5G rammal.
Eddig is csak a Mach-hoz használtam a gépet,és eddig semmi ilyen gondom nem volt vele.
Tehát nem a PC fagy le,hanem bezáródik a Mach,(mintha kilépnél belőle)és ennyi.A PC továbbra is megy,látszatra minden gond nélkül.
Utána hiába próbálom újraindítani a Mach-ot,nem tudom.Csak akkor,ha a PC-t is újraindítom.
Se új hardver,se új driver nem volt mostanában.
Hónapokig gond nélkül ment,pár napja csinálja ezt.Ma például nem.
[#nemtudom][#fejvakaras]

sanka74

Reseteltem, nem viágit semmi...a 2-es és a 25 lpt tű között 4,6 és 0,06 volt van ha oda vissza mozgatom a tengelyt. a 3-as és a 5-ös tü között 0,2 volt van ha mozog a tengely valamely irányban.

HJózsi

Még 1 gyík sajátosság, a COMMON bemenet az nem GND, hanem +5 V ! ... és ez nagyon nem mindegy mert optocsatolós a bemenet, azaz diódás, tehát nem megy. ha nem +5V-ot kap. Step, Dir és +5V kell a PC felől ...

PSoft

István!
Olyan a vonal,mintha vonalzóval húztad volna.
Pár nagyon pici,éppen hogy látható tüske van csak rajta.
A másik gépemen,az AMD-s meg kissebb is sokkal rosszabb a DriverTest mégsincs ilyen gond.
Azt a Mach3-at használom,amelyik a H2-eshez adott CD-n van (3.042.008).
[#nemtudom]

s7manbs8

Érdekes, nekem a gépem, amti CNC-zésre használok, az lefagy, annak pl. nem egy konkrét porogram a baja, csak úgy magától elszáll, tennem kell eegy másikat helyette, mert nem lehet rábízni komoly munkát, mert közbe mi van, ha elszáll és elront valamit. Az ilyen bizonytalan hibák a legrosszabbak, sokszor nem lehet velük mit kezdeni, csere a legjobb megoldás.

3k74cecek

Azért nem kell rögtön lecserélni a gépet, ahogy elektron kolléga javasolja.
Mindenek előtt egy újabb Mach verziót használjál, ugyanis azt a verziót érdekes módon visszavonták valamiért. Lehet, hogy ennek semmi köze a dologhoz, viszont ezt nem tudjuk ellenőrizni. Biztos ami biztos.
Ha az újabb verzió is meghal, akkor először a következőt tenném a Mach "kilépéskor":
CTRL+ALT+DEL-el a processz fülön megnézném, hogy fut-e valami mach-hoz tartozó processz. Ha igen azokat kilőném, és ezután próbálnám újra indítani a Machot.
Ha sikerül, akkor lehet, hogy a Mach érzékel valami gondot és ezért lép ki, de valamiért a kilépés nem lesz korrekt, ezért nem lehet újraindítani (nem lenne csoda, van még jópár más hiba is a Machban)

Ha ezután akárcsak egyszer is lefagy, akkor pedig a PC-t tesztelném le erősen.
Mivel nem használod másra a PC-t csak a Mach-hoz így nyilván nem is tud gondot okozni más programmal.
Először a memória modulokat kellene megnézni.
Kivenni, a csatlakozókat megpucolni visszatenni.
Vagy valami komoly memória tesztet hajtani rajta legalább egy napig.
Tovább nem folytatom, szerintem ennyi alatt valószinűleg kiderül a hiba oka.

s7manbs8

mármint a részemről gondoltam

000000000

Értem!
Én a következőket tenném meg:
- A PC-hez tartozó minden BIOS, Drivert a legfrissebbre cserélném!
- Ellenőrizném a BIOS beállításokat (különös tekintettel a CPU freki és feszültségeket, valamint a RAM időzítéseket)!
- A RAM időzítéseket by SPD-re (belső ROM adatokra) állítanám (sok alaplapon hibásan nem ez a default érték)!
- A CPU Spreed Spectrum-ot kikapcsolnál (szebb lesz tőle a Step időzíytés).
- A Mach3-ast frissíteném.
- Majd alapos tesztek...

PSoft

István,Szigma!
Köszi a tanácsokat.
Valamiért a Mach volt megbolondulva.Egyéb más furcsaságokat is csinált.
Ma délután kicseréltem,és úgynéz ki megoldódott a probléma.
Mégegyszer köszi.
Béla.

000000000

Van egy veszély, amiről eddig nem nagyon beszéltewm:
Ha az oldalamon található gyors-setup-ból feltesztek egy régi xml file-t egy vele nem teljesen kompadtibilis, újabb Mach3-ra, az bekavarhat! Lehet, hogy néhány rejtélyes tünetért ez felelős...

43pbwjg8s

Sziasztok!
Használk valaki Powermillt?
Tudom, alapban sima G-kód illene a MACH-nak, azonban ha Powermillből akarom ketenni a kész programot akkor igen érdekes dolgok jönnek elő. :(
A standard posztprocesszorral is, (de több mással is) ez lesz az eredmény:
http://kepfeltoltes.hu/090417/mach_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

láthatóak azok a sorok amelyek ezeket a "köröket" eredményezik.

De ez eredetileg a Powermillben ilyen:
http://kepfeltoltes.hu/090417/pmill_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Valami posztprocesszálási gond lehet?
A lehetséges posztprocesszorok listája:

http://kepfeltoltes.hu/090417/post1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

és még  

http://kepfeltoltes.hu/090417/post2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

tudna valaki tanácsot adni?

dg8n4i8x

Úgy néz ki az ívekkel lehet baja, próbáld meg a config/general configban átkapcsolni az IJ módot, lehet az segít!