Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

ez pontosan igy van!!!én már csak tudom,és vannak dolgok amiket nem lehet átlépni!:))))tudjátok,a saját kárán tanulja meg az ember a "valoságot!:)))

43pbwjg8s

Mindenkinek köszönöm a tanácsot!
Az X és a Z már készen van, most jön az Y, utána a teljes összeépítés.
Utána, egyben fogom akkor tisztázni magammal a dolgok mikéntjét (létezés, az ember helye a világban, miért van 24 üveg sör egy ládában...etc.... :) ).
Mégegyszer köszönöm!

43pbwjg8s

Na akokr én most ezt felélesztem és megpróbálom kitalálnni, hogy hogyan lehet egy ilyen eszközt a MACH-hoz illeszteni.
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elado_cserelheto/kontroller.JPG" border=0>

s7manbs8

Ez meg micsoda ?

43pbwjg8s

Az igazán stílusos (annál inkább értelmetlen) az lenne ha ezzel tudnám megszólaltatni a tengelyeket. :)
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elado_cserelheto/PS5_VR_kesztyu.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Egy eredetileg játékokhoz fejlesztett kis plusz kontroller.
20 programozható gombbal, és egy joystickkal.
Nézegettem, nézegettem az usb-s kkiegészítő numerikus billentyűzeteket, aztán beugrott, hogy nekem van ilyenem.
MIvel minden gombja programozható, ugyanugy illeszthetőnek kell lennie, mint bármi más kiegészítő billentyűzetnek.
Legalábbis remélem.
A kesztíűt is meg fogom próbálni ugyan de erre haszontalannak tartok. Azt csak érdekességképpen akarm látni, hogy hajlandó-e működni vele. No persze nem online-ban!!! :)
Össze vissza vágnáma géppel a környéket. :)

43pbwjg8s

Működik!
A kis joy-jal tudom az X-Y-t, a Z-t pedig, kényelmesen mellékonfiguráltam.

000000000

űdv Neo!ujra tőltve?!:))))[#vigyor][#vigyor][#vigyor][#vigyor][#vigyor][#vigyor][#vigyor]

000000000

Sziasztok. Segíítséget szeretnék kérni. Régi olvasój avagyok a forumnak és végre elhatároztam magam hogy építek énis egy hobby cnc gépet.  
Az elképzelés elég egyszerü 1000m*1500m*400m munkatartománnyal. A tervezgetés már megy ezerrel meg a müszaki rajz készítés bár egy két alkatrészt még nem tudom hogy honnan szerzek be illetve miből építsem de ez nem is ebbe a topicba való. HAnem viszont ami a kérdésem lenne, ahogy rajzolgatom a gépet arra gondoltam hogy mi lenne ha csinálnék egy pluszz felserelhető modult amit ha akarok akkor csak felrakok az asztalra és használom, a modul lényege az lenne hogy a munkadarabot egy vizszintes tengely mentén elforgatná valahogy igy  http://www.youtube.com/watch?v=rrk6wqcB54g&feature=related és akkor képes lenne hasonló marásra, ez is hasonló video csak itt a forgató tengely függőleges http://www.youtube.com/watch?v=pMlGArMs_xk&feature=related
én pedig vízszintesen raknám. na mindegy nem is a technikai megvalósitás a gond hanme az hogy ezt a fajta mozgást a mach3 vezérlő kezeli e? Mert elvileg ha jól számolom akkor ez már egy 4 tengelyes mozgás? illetve képes e a mach 3 ilyen maró utat értelmezni vagy  ha nem akkor melyik vezérlő képes rá?
Köszi a válaszokat és a segítséget. (bocsi ha néhol marhaságokat irtam)

dg8n4i8x

Jó nagy géped lesz! [#wow1] természetesen lekezeli a mach3, max 6 tengelyt tud kezelni!

000000000

Na akkor malyd ebben segítséget kérek hogy hogy is kell használni ezt a vezérlőt.
Igen nagy lessz. Kicsit énis félek néhány anyag beszerzésétől. Helyesebben hogy milyen anyagot használjak és hogy milyen legyen a konstrukció hopgy el is birja de pontos is legyen. .

43pbwjg8s

Te csak kövesd a fehér nyulat Tibor! [#vigyor2][#integet2]

000000000

hogy állsz a gépeddel?

43pbwjg8s

Holnap csinálok néhány képet és felteszem a mappámba.
Behoztam a cuccokat a garázsból, hogy itthon is tudjak egy kicsit haladni.
Még kell neki néhány lépés.

000000000

magyarul:?:be vitted a lakásba????nem félsz hogy a lábtőrlő alatt fogsz aludni??:))))[#vigyor][#vigyor][#vigyor][#vigyor]