Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Tanár ur,nem akarok lemaradni!:)))haladni kell a köorral![#vigyor][#vigyor][#vigyor][#vigyor]gyere a csevegőbe.

Egyújabbgépépítő

Igen, de szükség van egy kis programra ami lefordítja az agyhullámokat.

Egyújabbgépépítő

Elnézést ez a #3078-ra ment.

000000000

[#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Végre elindult a vezérlőm és forognak a motorok mint a veszedelem, de belefutottam abba az akadályba, hogy kevés a gép amin a MAch3 fut (200Mhz), kiakad "Driver watchdog triggered" üzenettel.

Sikerült szereznem teljesen ingyen egy hulladék gépet és van hozzá két processzor, de nem tudom eldönteni melyik lenne a jobb:
Intel Pentium III 650Mhz/256k cache/100Mhz
vagy
Intel Celeron 850Mhz/128k cache/100Mhz

Szóval a kérdésem, hogy valaki esetleg megtudja mondani melyik a jobb?

000000000

ezek kőzzűl egy sem!min 1.7 proci,és nem árt egy kis RAM sem.

000000000

Nem tökéletes, de használd inkább a 850MHz-est.

s7manbs8

Nekem Intel Celeron PIII 660-as processzorral még kihagy a jelimpulzus kiadás, bár ez csak a demó verzió. Nem is mernék vele egy komolyabb munkát végeztetni.

000000000

Köszönöm a válaszokat akkor a 850es lesz! Tudom, hogy nem jó egyik sem, a hivatalos ajánlás is legalább 1GHz 512 ram de ez van, sajnos nincs most keret másra, ha lesz inkább egy komolyabbat mint hogy kevesebből most ezt a rendszert foltozgatnám.

PSoft

Jó estét mindenkinek,sziasztok!
Megint tanultam valami újat a Mach-hal kapcsolatban???  
Pár napon belül mostmár harmadszor fordul elő, hogy programfuttatás "munka" közben minden előjel nélkül egyszerüen megáll,és bezárkózik a Mach3.
Utána nem tudom a programot újra indítani,csak akkor ha a PC-t is újraindítom.
Amikor először csinálta a motorbeállítások is elvesztek,újra kellett írni a motorsetup-ot is.
Találkoztatok már ezzel a jelenséggel,van valami ötletetek,hogy miért csinálja ezt velem???
[#wow1][#wow1][#nemtudom][#nemtudom]

3k74cecek

A motor setupot el kell menteni, ha nem akarod hogy elvesszenek.  
Jó lenne tudni, hogy ez a lefagyás friss jelenség-e, tehát régóta használod a géped és eddig semmi gond nem volt vele, vagy most kezdted használni és fagyogat.
Szerintem vagy olyan program fut a gépen a Mach mellett amivel összeakad, vagy a gépeddel van valami gond és fagyna Mach nélkül is.
Kicsit több infó kellene a körülményekről, mert amiket leírtál az nagyon kevés.

000000000

Én is PC instabilitásra gyanakodnék! Nézd meg a DriverTest.exe vonalát (sokat elárul a Mach-Alaplap kompadtibilitásáról)!

e6bkdgi5f

Sziasztok!

A HobbyCNC oldalán a Mach3 magyarul jelenik meg, honnan lehet letölteni magyar nyelvi fájlt hozzá?

e6bkdgi5f

Elnézést, közben megtaláltam.

sanka74

Sziasztok!

Épűl a cnc gépem most próbáltam életre kelteni a vezérlőt nem tul sok sikerrel.Gecco vezérlő és a végálásokat észleli ha kézzel zárom az érintkezőket de a motor nem forog. A vezérlés megvan mert fog a motor vagyis áll.De amikor a mach-al mozgatni akarom a tengelyt nem csinál semmit a motor. amugy encoderes szervovezérlés.Aki tud vaami tanácsot légyszi segítsen.Köszi.