Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Segítséget szeretnék kérni a késmozgatás beállításához mach3-ban  

amit szeretnék  
a kés mozgató motort fokban álítsa az X-Y  
kordinátához képest  
pl: +X akkor kés 0 fok  
+Y akkor kés 90 fok  
kést kézi mozgatáskor is forgassa  
kés netudjon csak 0-360 fok között forogni  

itt egy link hogy mit szeretnék elérni:  

http://www.youtube.com/watch?v=FQfIKaq3MZo  

arva.peter(kukac)gmail.com aki tud segíteni erre az email címre írjon  

Természetesen ezt nem kívánom ingyen
aki tudja a megoldást kérem írja meg hogy mennyiért mondaná meg

előre is köszönöm

hyuekyh7a

A mach tud ilyen késforgatást csak nem tudom hogy működik e már olvasd el a magyar kezelésit.

000000000

Elolvastam működik is csak nem tudom rendesen beállítani ehhez kérnék segítséget

hyuekyh7a

Na én most megnéztem igaz csak a képernyőn rajzoltam egy ellipszist és szépen végig ment rajta még mutatta is hogy áll a kés.Nem az lehet a baj hogy a step jelek száma 1 fokhoz nem megfelelő?

hyuekyh7a

Forgó tengelynek van definiálva a 4, tengely?
A soft limit min 0 max 360 és a generál configban  a rotationál - nál mindhárom pipa

000000000

Már lassan oda kéne érnie...
Majd megírom én akkor (csak nálam is az idő eléggé szűkös...)!

000000000

Már meg is írtam...
- betöltöd szerkesztésre a kívánt képernyőt
- kiraksz egy OEM DRO-t (pl 1001 számmal),
- kiraksz 2db gombot mellé,
- a gomboknál beállítod, hogy "Execute VB Script"
- lemented a képernyőt,
- betöltöd a Mach-ba a képernyőt,
- arra a lapram váltasz ahol a kirakot új DRO és 2 gomb van,
- Menü: Operation/Edit button Script (!!!),
- elkezd villogni az összes olyan gomb, melyeknél a működés VB Scriptre van állítva (!!!), köztük a 2 új gombod is!
- Kattints rá az egyik gombra!
- előjön a Script editora, töröld a tartalmát és ezt másold be:
Dim a As Double

a= Val(getoemdro (1001))
a=a+1
Call setoemdro(1001,a)

- ez a növelő gomb kódja!
- mentsd le és teszteld (szépen emelnie kell 1-enként a DRO értékét.
- ugyan így járj el a másik gombbal, csak annak a kódja ez:
Dim a As Double

a= Val(getoemdro (1001))
a=a-1
Call setoemdro(1001,a)

- ezt is mentsd le és teszteld le!

[#eljen][#eljen][#eljen]

000000000

Gondolom a program eléggé egyértelmű:
betölti "a" változóba az 1001-es DRO értékét, növeli 1-el és visszamenti.
A másik csökkenti 1-el.

000000000

Kicsit egyszerűsítettem rajta:

Dim a As Double

a= getoemdro (1001)
a=a+1
call setoemdro(1001,a)

nem kell a Val() fügvény, mert eleve Double értéket ad vissza a GetOEMDRO() is!

hyuekyh7a

Köszönöm István már működik is.
De arra jó volt a mai nap hogy csináltam golyós anyát:-)) már egy éve készülök rá. Tettem fel képet de valamit elcsesztem majd mindjárt ránézek.

000000000

Szívesen! Ha ilyen gondod volna még THC ügyében, szívesen segítek (ha tudok)!

000000000

Sziasztok!

Csináltam egy PLT fájlt CorelDraw-val (HPGL kimenet), egy egyszerű próba szöveg van benne. A tervezéskor megadtam az anyag méreteit, mindkét programban mm-t állítottam be. A Mach3-ba is sikerül importálni, de minden méret csak pár mm lesz, holott a rajzon egy 80*100mm-es négyzetet rajzoltam. A Mach-ban a Scale nincs elállítva, 1016 van beállítva ott is, és a CorelDraw-ban is. Nem találom a megoldást, van ötletetek, mit szúrhatok el, hogy tudnék 1mm-t a Machba tényleg 1mm-nek importálni, nem 0.012..-nek?

Ha nem is a legjobb témát találtam meg kérdésemre, de a fórumban egyszerűen nem lehet keresni, google is tehetetlen. Rátaláltam egy pár évvel ezelőtt kérdező fórumtársra, akinek hasonló problémája volt, de a se a megoldást nem írta le, se utalást rá. Bízom a tapasztalt Urak segítségében. Köszönöm!

fs9s63xkf

Már volt róla szó, de megértem, hogy nem találod...

A HPGL-ben egy egység 25um-t jelent, tehát 40 "pötty" 1mm. Az 1016 pedig 1inch.  
Nem tudom, neked melyik Mach3-ad van, de az újakba, már csak LazyCam-en keresztül tudok importálni. Ez úgy néz ki, hogy CorelDraw-ban 1016-al exportálom, majd LazyCam-ben azt mondom neki, hogy mm-ben van. Azt ne kérdezd, hogy ez miért van, nem tudom...

Elméletileg mind a két oldalra 40-et kéne írni és ha a CorelDraw is és a Mach3 is mm-el dolgozik akkor nem lehet gond. De ha nem megy akkor próbálkozz a különböző variációkkal.

hyuekyh7a

Nekem a 2540 es érték volt a jó méret.

mfrfj8vv3

Hello,

Az emailedről visszapattant a levelem... Mást én sem tudok mondani, nekem is scale-t kellett állítani, de nekem jó volt a 1016 os szimpla váltószám...