Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Erre van kitalálva![#buck]

000000000

MBIO+Brain Editor = 10 perc és megy!
Lásd a PWM-es leírásomat (kalibrálható), de ezt még tudnám überelni is (csak visszafogtam magam a kezdők miatt)!

000000000

http://www.hobbycnc.hu/CNC/MBIO/8/Blend.jpg" border=0>
Ezzel kiváló sebesség függő komponenst vihettek a PWM szabályzásba!

HJózsi

Így is van!!! [#taps][#wave][#pias] Lehet szobrászkodni! :D

Látom itt nem a standard 13 as, hanem a 813-as OEM DRO-t (regisztert) kínálja fel ...

000000000

Itt egybe mutatom a lehetőségeket:
http://www.hobbycnc.hu/CNC/MBIO/9/Tabl.htm" TARGET=_fnew>Brain kapcsolódási pontok Mach3-ban!

43pbwjg8s

Na csak kénytelen leszek elolvasni végig a leírásodat István! :)
Az a gond, hogy most nics egy lyukas templomegerem sem. :( Így egyelőre csak vágyakozok az MBIO-dra.
Azt látom, hogy megvan a megoldás, csak még nem értem mit írtál oda Józsi! :)
De este megpróbálom kibogozni hol is találom.

István! Én itt most ünnepélyesen megígérem neked, hogy fogok venni az MBIO-ból (Te is tudod mennyi olyan feladatot vetettem fel amire ez a legjobb megoldás), de van-e más lehetőség arra, hogy ezt a "Blended Velocity DRO = 13" OEM kódú változót felhasználjam arra, hogy egy kis számítás/átalakítás után, valamint valami kis elektronikávan egy elektromágnest vezéreljek vele.
Elv érdekelne elsősorban nem azt kérem, hogy valaki kidolgozzon rá nekem egy teljes komplett megoldást.

De tudjátok mit! Egyelőre nem kérek választ erre a kérdésre. Már csak azért is megpróbálok magam belemenni a dologba. Ha gond van szólok és kérdezek.

43pbwjg8s

Megelőztél a segítségeddel! :) Köszönöm István!

000000000

Mindez működik a PC-d belső LPT-jével is, csak ot nincs harveres PWM, megy egyéb (csak amit a Mach adhat ki)! De kapcsolni tud az is!

43pbwjg8s

köszönöm!
Este nézegetek, olvasgatok azt hiszem.

HJózsi

Na ja, ... nem ma kezdtem én sem a Mach3 lelkivilágával foglalkozni ... rengeteg lehetőség van benne, amihez ráadásul egy hobbista halandó is hozzáférhet... a doksi az határeset, de lényegesen több a semminél, sok dolognál marad a machsupport bújása, vagy a kisérletekkel történő vallatás ...

HJózsi

Éljen a Mach3 !

HJózsi

3000-ik bejegyzésnek jó lesz, nem ??? [#vigyor2][#hawaii][#papakacsint][#vigyor3][#lama][#pias]

000000000

[#nevetes1][#taps][#worship][#eljen]

43pbwjg8s

Foglak én még zargatni benneteket ne félj!!! :)
a 4. ezred kedződött. :)

HJózsi