Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Meg tudja valaki mondani, miért néz ki a Mach3 ilyen furán. A DRO betűméret túl nagy, de nem menti el, ha átírom. A beállításokat tartalmazó xls fájlban nincs is erre vonatkozó bejegyzés, csak a betűtípust módosítja és menti el.
Felmerült már másnak is a probléma? Mi lehet az oka?
http://deguss.hobbielektronika.hu/upload_tmp/Mach3.png" TARGET=_fnew>képernyőkép

000000000

Milyen képernyő felbontást használsz? Olyan mintha a Mach3 Auto Enlarge funkciója nem széthúzné a képet, hanem összegyomná.

000000000

1050*1680pixel felbontás, és 120dpi van beállítva és WinXp. Hol találok ilyen beállítást, hogy Auto Enlarge?

000000000

General Settings.

000000000

Nem találok ilyen beállítási lehetőséget. A háttérben lévő panelon abszolút nincs ilyen, az előtérben lévő menün pedig csak egy fonts, ahol lehet ugyan állítani a betűtípust, ami működik is, csak a méretet nem módosítja! Nagyon zavaró.
http://deguss.hobbielektronika.hu/upload_tmp/mach3_itt.png" TARGET=_fnew>kép

hyuekyh7a

István!
Nagyon jó lett a THC gratula!
Az anti dive hatása -beállítása a sarkok vágásánál ugye gyorsítás lassítás miatt elfogyhatna az anyag a pisztoly alól és leálna a plazma ezért a beállított sebesség alá nem engedi lassúlni a tengelyeket.

Rinaldo

Ennél a verziónál Config/State-ban baloldalt alul.

000000000

Szia! Köszi, megtaláltam. Az ablak nagyobb lesz ugyan tőle, de az arányok nem változnak, maga az értékek betűmérete óriási.  
A config/Fonts-ban neked sem reagál a betűméretmódosításokra?

Rinaldo

Ez érdekes , nem ...

000000000

Köszi, az infót is!
Tehát ha jól értem akkor az anti dive az sebesség érték és a minimálist jelenti (unit/min-ben), amit a rendszer mindenképpen tart vágás alatt?

000000000

Nálad a Logic menü és valami régi Mach3-ast használsz.

hyuekyh7a

Sebesség érték minimuma de százalékban g1 hez képest. Hogy áll az MBIO engem nagyon érdekelne egy szeretném kipróbálni a THC-ét.

000000000

Teljesen kész, csak az első fotogént kell összeraknunk és fotóznom (a prototípus remekül megy)! Egy jó THC előtétet kellene még kreálni hozzá (osztó+ analóg opto).

000000000

Ha meg lesz a fotogén (hamarosan), elküldhetem a prototípust Neked tesztelési célra, és ha van kedved és lehetőséged, egy előtét fejlesztésére![#vigyor3]

hyuekyh7a

István én már csinálom az előtétet,magamnak hamarosan meglesz.