Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Hopp ez elírás! Persze, hogy IN3 (Input3).
Javítom...
Biztos lesz még ilyesmi bőven![#circling]

000000000

Nem látom át egyenlőre az értelmét és a használhatóságát... Egy deszkapadon kisérletezz, hogy egy Step/Dir kimenetből és a visszajövő semmiből mit lehet kiokumlálni... Inkább servo, ott van visszacsatolás.

000000000

Az MBIO-nak hivatalból lesz support topic-ja, ott minden ilyen kérdést meg lehet majd vitatni (szinte korlátlanok a lehetőségek)!

43pbwjg8s

Igen. Csak segíteni szeretné(n)k.
Az hogy lesz ilyen sok, az olyan természetes, mint ahogy a nap felkel. :)
Sok ilyen pici elírást láttam a HOBBY1-es vezérlőd leírásában (nem gond ne érezd így), ugyhogy ha nem baj lektorálunk!  
Szia!

000000000

Ok, persze! Én már annyit olvastam, hogy azt látom amit szeretnék, nem azt ami oda is van írva...[#wow1][#vigyor3]

000000000

2 új fejezettel (leckével[#vigyor3]) bővült az MBIO kezelés ismertetése (a III fejezet már izgalmasabb)!

43pbwjg8s

Szia István.
Tudom, hogy nem vagyok elég képzett a dologhoz és éppen ezért lehet hogy félreértem a dolgokat, de a "....Egy lehetséges jelfogadás opto leválasztással:...." az nem egy lehetséges jel leadás? Ha a vezérlőről beszélsz akkor onnan adod nem?  

43pbwjg8s

Bocsánat: ez a MODBUS vezérlő leírásában van!

000000000

Nézőpont kérdése! Én a frekiváltó felöl nézve a PWM jelformáló (0-10V-os átalakító) felöl nézem!

43pbwjg8s

Azért vagyok esetleg hasznos (remélem) mert hozzá nem értőéként talán azokat a kérdéseket teszem fel amelyek más hozzá nem értőkben is megfogalmazódhat és esetlegesen kisebb zavart okozhat.

svejk

Húúú, nem tudom átolvasni A-Z-ig, de feltétlen folytasd és le ne szokj erről a szájbarágós bemutatásról!!
Azt hiszem le fogom menteni a lapokat mert félek hogy előbb-utóbb fizetős lesz olyan jó :))
(kirakhatnád PDF formátumban is, mindig az aktuális fejezettel bővítettet)

000000000

Újabb fejezetel lettem kész: MPG kezelés!
Ha meg lesz az MBIO végleges nyákja (már gyártás alatt), akkor a főmenükből is elérhető lesz a teljes "tananyag".

000000000

Az eleje szájbarágós, de a közepétől már ne keljen mindent ugyanúgy leírnom, mert nagyon unalmas (nekem)! Mint minden "tananyagot" ezt is előről kell olvasni és akkor már a közepe is érthető lesz (remélem...)![#papakacsint]

000000000

Sziasztok!

Érdeklődnék hogy a MACH3-ban lévő reverse run funkciót használatában van vkinek tapaszalata? Mert nekem úgy tűnik mintha kicsit bugosan működne. Konkrétan néha megy néha nem. Ez mondjuk a jobbik eset, de van amik teljesen kiszámíthatatlan dolgokat művel.

000000000

Még 1 fejezet készen: Számlálók kezelése (visszacsatolt számlálókezelés)!