Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Még egy kellett? Mert van a végén egy üres sor.

Egyújabbgépépítő

És ettől a visszatérési pontosság megjavult?

s7manbs8

Tökéletes szoftver és hardver esetén ewgy pont eltérés se szabad hogy legyen.

3k74cecek

De mint tudjuk, semmi sem tökéletes[#nevetes1][#eplus2]

Szedlay Pál

Én a cnc segédprogramok #741#-ből másoltam és ott bizony most sem találom azt az üres sort.

s7manbs8

Szerintem a "semmi" az maga a tökély.

3k74cecek

Bocs kevertem a dolgot. Azt hittem ez a 100ezer soros problémádnak a megoldása volt. Most látom, hogy ez a töbszörözős feladatnak a megoldása.

000000000

Működik az MBIO-m (MODBUS)!
http://www.hobbycnc.hunbay.com/MODBUS/MBIOV10.jpg" border=0>

Már mindent be tudok integrálni a Mach3-ba (MPG, I/O portok, PWM kimenet), megy az 2 analóg bemenet is, csak még ezt tanulnom kell (nem találom az OEM Code-ban a két portot, pedig a leírás szerint 64 címtől berakja, de valahogy nem tiszta...)![#email]

000000000

Belekeztem egy Mach3 Modbus-os "Expert" I/O tanfolyam írásába (MBIO Vezérlőmmel kapcsolatban)! Nem kis meló...
De nagyon élvezetes téma! Akit majd érdekel, az folyamatosan követheti a leckéket http://www.hobbycnc.hu/CNC/MBIO/Brain/Brain.htm" TARGET=_fnew>innét indítva!
Ez kitárgyalja a Mach3-as MODBUS-os (és más) periféria kezelését és PLC stílusú konfigurálhatóságát (grafikus!), Brain Editor, Control stb! Azt hiszem ez egyedül álló lesz... még a machsupport.com-on sincs ilyen szintű leírás.[#vigyor3]
http://www.hobbycnc.hu/CNC/MBIO/MBIO.gif" border=0>

A leírás nem teljes és a fotók hiányoznak, de folyamatosan épül!

4um5b65d

Ez olyan lesz mint annak idején Öveges professzor fizika leckéi.
Isszuk szavaid !
[#nyes][#nyes][#nyes]

PSoft

www.oveges.hu -klikk, fórum,-klikk,és már beszélgethetsz is a PROFESSZOR ÚRRAL.
"üdvözlöm professzor úr,hogy szolgál a kedves egészsége,hogy van a HEKI-kutya?".
És még millió kérdésem lenne...
Ja,hogy akkor még nem is volt net?
Kár...

[#nevetes1][#rinya]

4um5b65d

Nagyszerű fazon volt az öreg.... hihetetlenül jól magyarázta a dolgokat.

43pbwjg8s

Ezt köszönöm István! Nem találtam Magyar anyagot hozzá. Hajrá!

43pbwjg8s

István! Szabad valahol kérdezni ezzel kapcsolatban, Szerintem érdemes lenne nyitni egy topicot. Most pl csak annyit hogy a "...majd egy pillanatra is összekötjük a GND-t és az EN3-at, akkor ugyanúgy kiold, mintha a képernyőn nyomtuk volna meg a gombot!..." utána képen nem EN3-al jelölted a kapcsot/bemenetet hanem IN3-al.
Legalábbis én így látom, de lehet hogy tévedek.
Még ha marhaság is, csak a jószándék vezérel.

s7manbs8

Arra gondoltam, lehetne csinálni egy olyan áramkört, amit az LPT és a vezérelt elektronika  (léptetővezérlő) közé lehetne tenni és beprogramozható lenne soroson, melyik portbit mit csinál, melyiknek mennyi az impulzusszélesség minimuma,a tengelyenkénti gyorsulások. Ezeket figyelné, és hiba esetén jelezne, stb. Ezzel lehetne tesztelni adott gépnél és beállításnál, hogy nem e hibázik, a rendszer, nem feltétlenül a Mach miatt.
A Mach adataiból lehetne a beállításokat a setup file-okból átküldeni ennek.

Van ennek értelme szerinted ?  Ezt most találtam ki így hajnal 2 fele, kikapcsolódásként. Nekem értelmes ötletnek tűnik.