Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen (erről is írtam már), az MPG wizard-ban!

43pbwjg8s

Igen tényleg írtad. Azért köszönöm.

Azt hiszem máshol már kérdeztem, de azért biztos ami biztos:
A "normál", magyarra is lefordított Mach3 könyv mellett létezik még valami irodalom a "mélyebb" Mach ismeretekről? Ha igen, elérhető valahol?
Így sok kérdést megtakarítanék.

Előre is köszönöm!

000000000

Tudtommal csak Angol nyelven (a machsupport.com-on).

43pbwjg8s

A nyelv nem gond.

Köszönöm.

Szedlay Pál

Lenne egy kérdésem hozzátok.
A mach3 miért hülyül meg egy több 100.000 soros G kódtól.
100.000 sorig mindent jól megcsinál és ha a kód mondjuk 300.000 ezer sor akkor valamikor a közepén véletlenszerűen teljesen más pályát vezérel.

000000000

Szerintem tedd fel az adott G-kódot valahova és megnézzük többen!

Szedlay Pál

Segítsetek hátha valaki emlékszik arra, volt itt egy probléma amikor egy alapanyagból ugyan azt a darabot kellett kimarni többször. Erre írt egy programozási megoldást vagy a HJózsi vagy a Merkel Géza, de nem találom meg sehol, pedig már órák óta keresem.
Ha valki emlékszik hol van irja meg légyszi.

Szedlay Pál

megtaláltam végre cnc segédprogramok 741

s5f8tmfv3

Ez megérne egy külön elérhetőséget itt az oldalon ha István is úgy gondolja.

000000000

Ha lenne több ilyen okosság, érdemes lenne nyitni egy külön menüt (pl. G-kód trükkök, tippek, ötletek)!

s7manbs8

A Mach kódvarázslói közt mintha lenne ilyesmi is többek közt.

000000000

Nem kizárt, hogy a Lazy-CAM is tud ilyesmit (a plazmánál és a habvágásnál is látok ilyen ábrákat).

s7manbs8

Amire konkrétan gondoltam, az a Wizards-Nesting wizard: Duplication de programme. Magyarán : program, kód többszörözése. Még jó hogy franciául is tanultam annak idején. A nesting szót nem is tudom magyarul hogy mondják egy szóval ?

Szedlay Pál

Itt a  G cod amit nem tudok egyben lefuttatni csak darabolva, pedig ennek az ötszörös hosszra lenne szükségm.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/teszt/teteje15%20fok%202-es%20mar%f3.tap

Szedlay Pál

Próbáljátok ti is lefuttatni nekem csak egy négyzetet mar ki.
Kiváncsi lennék nektek jól működik-e, vagy én rontok el valamit.
Egy az egyben txt. formátumban be lehet olvasni és beolvas de csak egyszer fut azután megáll.
Help Me!