Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Na vazze....csak hogy leesett.....
[#nyes][#falbav]

43pbwjg8s

Teljesen elmerültem az MPG Rotary Encoderben...... :) Ki sem láttam már belőle. :)

4um5b65d

Láttam, teljesen felhevültél mint olajkályha a Zaporozets-ben...
Érthető a figyelmetlenség....
[#vigyor3]

43pbwjg8s

felhevültem? :)
Szó sincs róla.
A hétvégén összerakok egy képet arról, hogy hogyan is képzelem el ezt a kütyüt.
Aztán majd véleményezitek.

3k74cecek

Igen, valóban félreértettem az első írásodat fa ügyben.
Viszont miután megnéztem az adott linkedet, azt kell mondjam, hogy túl nagyot nem tévedtem.
Ennek az anyagnak a mechanikai tulajdonságai ugyan jobbak a normál fánál, de nagyon messze vannak még a bilivasnak nevezett anyagtól is.  
Szóval vagy agyon merevíted, vagy sok jóra ne számítsál. Olyan "egyszerű" vázzal amit vas zártszelvényből és egyéb alkalmas profilból, egészen jót lehet készíteni, azt ebből az anyagból nem fogod elérni.
Az a helyzet, hogy nem tudok olyan anyagról ami baromi jól és könnyen megmunkálható, és ugyanakkor nagyon nagy szilárdságú. A két tulajdonság ugyanis ellentmondásban van egymással.
A te általad használni kívánt anyag a könnyen megmunkálható kategória. Nem véletlen, hogy főleg mintának és modellnek és nem gépalkatrésznek javasolják.

000000000

A Hirek menü alatt megnézhető a MODBUS-os Controller nyákterve.
A mostani tudása:
1db MPG bemenet,
2db analóg bemenet,
1db PWM kimenet,
8db Input (nyomógomb, kapcsoló, TTL),
8db relés kimenet.

43pbwjg8s

Hát igen...
Alapvetően igazad van(lenne) azonban én a lentebb már említettek miatt 50mm vastagságú darabokban gondolkodom. Ebben a méretben igen meglepő a szívóssága, az alaktartósága.
De mondjuk úgy: Reménykedek. Most ez van korlátlan mennyiségben kéznél. Mindenképpen az első konstrukciónál ezt szeretném kipróbálni.
Aztán majd meglátjuk.
Előbb még úgyis főorsó motort kell találnom.
Az adok-veszek topicba egyébként beteszek egy linket ahol néhány "alapanyagom" megnézhető.
Elektron!
Neked ott lesz a kúpkerékről egy két fotó!
De elkezdek már végre rajzolni mert még nem foglalkoztam a beígért kezelőeszközzel.

43pbwjg8s

István!
Kb mekkora méretű lesz?

3k74cecek

Ha ez neked korlátlanul van, és ilyen méretben (50 mm), akkor teljesen igazad van, hogy első gépnek, tapasztalat szerzésre tökéletesen megfelel.
Ezt eddig nem tudtam.
Aztán vagy eladod, vagy egyes részeit hasznosítva készíted a következőt, míg el nem éred a kívánt célt.  Sok sikert![#wave]

43pbwjg8s

Köszönöm Szigma!
Igyekezni fogok. Az egy amiben biztos vagyok az az, hogy az első gép messze lesz a tökéletességtől. De sokat tanulok majd a készítésén.

000000000

Ez miért érdekes? Nem ez a Remote Control (az külön rádugható egy UTP kábelen keresztül).

43pbwjg8s

Nincs különösen nagy jelentősége.
Csak érdekel, hogy mennyire tudod összesűríteni.
Sajnos (nagyon szégyelem magam érte) de nem tudok rájönni, hol a hírek menü. :( A főoldal hírei között még nem láttam a nyáktervet.

000000000

Fent látsz egy gördülő menüt és abban van. Nem igazi nyák terv, inkáb a nyák képe.

43pbwjg8s

Jajj! Ezt még nem szoktam meg.
Bocsánat a figyelmetlenségemért és köszönöm.

43pbwjg8s

Bocsánat a kézikütyü rajzának késéséért.
Nem hiba előbb még elgondolkodni.

István!
Írtad, hogy egy bizonyos MPG forgatási sebesség után a MACH már nem a jeleknek megfelelően lépteti az aktuális tengelyt, hanem annak mozgási sebességét növeli.

Azt, hogy a MPG milyen jelsűrűségénél kezd a MACH a motor kivezérlésnél sima léptetésből a sebesség-gyorsítási fázisba lépni, azt meg lehet valahogy határozni? Ez az érték köthető valamihez?