Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

Ahogy Balu mondja ! Látható, hogy a G-kódban az IJ-mód relatív, míg a gépeden minden bizonnyal abszolútra van állítva.

000000000

Sziasztok!

Ismét a segítségeteket kérném! Nem rég írtam, hogy egy 850Mhz es proci elég-e a Mach3 futtatásához. Az a szerencsés helyzet adódott, hogy hozzájutottam egy 2.6GHz-es géphez, szóval az órajel probléma úgy néz ki megoldódott. De helyette van másik!

A problémám a következő:
Olyan mintha a vezérlő jelek nem jönnének ki az LPT porton, mert nem megy a vezérlő. Előtte a másik géppel ilyen nem volt, a beállításokat egy az egyben áthúztam onnan, szóval az sem lehet, hogy nem jól vannak a pinek. A port cím beállítva, biosban LPT engedélyezve és EPP re állítva. Ami furcsa, hogy hallom a gépből a stepjeleket, ha értitek mire gondolok, hallom a sípolását, ahogy gyorsul/lassul!

Tudja esetleg valaki mitől lehet ez?

000000000

Bocsánat! Tekintsétek tárgytalannak a kérdésem! Én voltam a hülye! :)

s7manbs8

Mi volt az oka ?

s7manbs8

Ez a tok lesz ?

000000000

Az ok nevetséges!
Talán be is kéne dugni a kábelt az LPT portba!
:)
Fáradtság na! Amikor már minden egyes beállítást átnézel, már mindenre gondolsz, na akkor nálam mindig ilyen gondok vannak!

Múlthéten félnapot szenvedtem, hogy miért nincs NET! Na miért nem volt? Előtte szereltem a gépet és nem dugtam be!  

:)

000000000

Viszont, hogy hallom a step jeleket a gépből, az számomra még mindig furcsa ez előtti 2gépnél egyiknél se volt ilyen.

s7manbs8

Mással is előfordul, sőt ha valami nagyfeszű dolgot szerelsz, még mindig jobb, ha ki van húzva, mintha menet közben veszed észre mikor a nagyfeszt akarod lehúzni a tv képcsövéről...

PSoft

Szia elektron!
Én a helyedben óvatos lennék a "kihúzott" TV képcsövével is.
Tud az még utána is "rúgni",akkorát mint egy ló!
[#csodalk][#csodalk]

PSoft

Szia István!
Köszi az infót az xml-ről,nemis gondoltam erre.
Nem hiszem,hogy ez lett volna a probléma.
A H2-est használom a hozzá mellékelt setuppal és Mach-al,ami Tőled van.
Szerintem csak "úgy" megbolondult,és ennyi.
Újrapakoltam,ma egész délután teszteltem.
Úgy néz ki,hogy most rendben van,működik.
[#eljen][#eljen][#eljen]

43pbwjg8s

Ez még csak teszt. De előbb utóbb lesz az is.
De rengeteg állítanivalóm van még.
Fel kell tennem a kapcsolókat, mert jelenleg mindent tükörben csinál. A vezérlőt be kell még lőni először.

43pbwjg8s

Hát Balu. Bizony béna vagyok, mert akárhogy keresek ilyen beállítást (a HELP-ben is) nem találom. Biztos a szemem előtt van valahol, de én mégis kérném a segítségedet.
Merre is keressem (egy kicsit pontosabban?)
Előre is köszönöm.

43pbwjg8s

István!
Hol találom meg a spirál tesztet?
Szokásos ügyetlen keresgéléseim eredményeként nem futottam bebe az oladlon.
Megvan ez valahol?
Előre is köszönöm!

43pbwjg8s

Bocsánat! Megvan!!!!

43pbwjg8s

Hát teljes a káosz most már a fejemben! :(
Sok a gond a fagéppel.
Valószínűleg le van írva mindenhol és még el is olvastam, de tényleg kuszasággá vált most minden bennem, így kérném a segítségeteket!

régi PROFI1 vezérlőt használok.
A hétvégén bekötöttem a végálláskapcsolókat, lefuttattam a kapcsolók és az irányok összerendeléséhez a megfelelő tesztet.

Alapvetően az egyik problémám:
A gép minden mozgást tükörbe csinál.
Tulajdonképpen minden tengely az ellenkező irányba mozog mint ahogyan kellene.
A Z felfelé menne az anyagba, az X-Y miatt a garvírozott kép tükör a MACH képernyőjén megfelelően elhelyezkedő és láthatóhoz képest.

Mit kell tennem hogy megfordítsam az irányokat?
Előre is köszönöm a segítséget!