Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Pl. itt egy keresési eredmény a témára:

http://www.machsupport.com/forum/index.php?action=search2" TARGET=_fnew>mach support

f35ezvjs

Sajnos én nem tudok angolul

43pbwjg8s

közben látom, hogy linkról indítva nem is hozza be a kersés eredményét. Csak a keresés lehetőségét magát.:(

43pbwjg8s

NEm tudom hogy menni fog-e, de reménykedjünk. Nem túl szép fordítás, de hát....  

http://translate.google.hu/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.machsupport.com%2Fforum%2Findex.php%2Ftopic%2C11108.0.html&sl=en&tl=hu&hl=hu&ie=UTF-8" TARGET=_fnew>lefordítva

43pbwjg8s

Igen megy.
Sokszor ha ilyen gond van érdemes a google nyalvi eszközök alatt található fordítás lehetőségét használni.
Persze a fordítás elég kezdetleges, nyers (mondhatni sokszor használhatatlan) de azért mégis több mint a semmi.

Szedlay Pál

Az Artcam mivel Delcam termék nem használ kétprocesszort a többy ternéke sem.
A MACH3 nálam csak egyet használ, de lehet hogy használna kettőt is csak nem tudom jól beállítani. Bár az egy processort is csak 7%-ban használja így teljesen felesleges lenne a két processzor. A LAZYCAM-ot pedig nem használtam még.

43pbwjg8s

A lényeg amit ki tudsz szedni már ebből is:
A MACH igazándiból egy olyan beállítást szeret, hogy STANDARD PC. Hogy ezt hol lehet beállítani és mikor standrad egy PC, ne kérdezt tőlem!
Ha ezt beállítod, akkor viszont elveszítesz egy magot.
Ami innen következik csak halvány emlékeken alapul, és ezért nem is biztos hogy igaz.
Valahol mintha olyasmit hogy ezt a standard PC bellítást, valahol biosz szinten tudod megtenni. Azt nem tudom hogy minek és milyen beállításával!
Igy az, hogy veszítesz egy magot gyanús,hogy nem csak a MACH számára szól, hanem a teljes rendszered számára.

Érdemes lenne annyit megtenni, hogy ha valaki tudja, hogy hogyan kell letiltania egy magot a rendzer számára, akkor megtenné ezt egy próba kedvéért.
Megnézné, hogyan dolgozik akkor a MACH, majd visszakapcsolva ismét.

Egyébként ha 1 GHz-es gép elég a MACH-nak, nem hiszem hogy nagyon számítana az, hogy kettő vagy több mag van a gépedben. A többmagos rendszerek (vagy mind vagy a legtöbb) ezen frekvencia felett járnak. A plusz mag csupán a háttérben futó egyéb alkalmazások számára jelentene plusz kapacitást, amelyek futtatása egy CNC-zésre használatos gépen egyébként nem javasolt.

43pbwjg8s

Megelőztél Pali a konkluzióval. :)

HJózsi

A MACH esetében sokxor a puding próbája adja meg a választ. Persze két mag kihasználásáról már a hw konfig ajánlás beszélne, ha lenne ilyen lehetőség... Nem ajánlja pl. az alaplapi videókártyát, mégis két gépen gond nélkül működik amiről tudok. Azt célszerű megfogadni, hogy amin MACH-ot futtatok, ne futtassak mást közben... Persze ha mazohista valaki, akkor különösen ajánlott!!! [#buck]
Akkor kell csak gyógymódot keresni, ha probléma van a normál telepítés mellett... arra meg van az XP telepítési ajánlás...  
Az én véleményem az hogy egy 3,2GHz-s egymagos sokkal jobb mint egy 2GHz-s 2 magos MACH-hoz és ami még mellé kell ... Nálam tök sima a driver teszt és megy a 100kHz is ...

f35ezvjs

Köszi a válaszokat. Egy 2,66 os gépen futott idáig igaz nagyon profin, de mikor egy szobor G-kódját csinálja a LAZYCAM akkor néha öt perc is eltelik mire a MACH3 átveszi. Azért gondoltam veszek egy új gépet, de már csak kétmagosat ajánlanak. Ezért kérdezném véleményeteket hátha valaki használ ilyen 2 magos gépet és, hogy mi a tapasztalata.

SquirrelTech

Így azért mégis egyszerűbb válaszolni. Számolhatsz vele, hogy érzékelhetően gyorsabb lesz minden.

SquirrelTech

Nálam kétmagos platformon megy a mach. Viszont ugyanúgy fut mellette mindig minden, mint amikor nem dolgozik mach (vagyis böngésző, médialejátszó, mailkliens, + pár dolog). 3D renderelésbe persze nem kezdek ilyenkor, de semmilyen különösebb probléma nem adódott még ebből. Ja még annyi, hogy nálam csak 75 kHz van beállítva. Azt azért elismerem, hogy nem ez lenne a normális / biztonságos használati módja.

43pbwjg8s

Csatlakozom! Én is kétmagoson futtatom.

c2nsu773m

Üdv! Megfejtettem a laser plugint!
Működik!

svejk

Nem baj ha kicsit részletesebb a hozzászólásod :)