Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Értem.
Akkor bizony többet kell izzadni.

000000000

A smooth stepper mennyire vált be? Attól kérdezném aki vett ilyet és használja már...

HJózsi

Az enyém még fiókban, de vópáran használják, vannak videók a youtube-on... pl.   http://www.youtube.com/watch?v=xnbqqFjPL1c" TARGET=_fnew>marásocska...

000000000

Az egyik kollega jelzte a zavarérzékenységét. Akkor ezt sem tudjátok megerősíteni, cáfolni...

HJózsi

Még nem, de nem nagyon félek tőle, de persze fémdobozba fogom szerelni.

Egyújabbgépépítő

Nekem működik a SmoothStepper. Az utolsó szoftvert érdemes használni, nekem az előzőnél hosszú munkák esetén szisztematikusan tévesztett.  
Annyira nem zavarérzékeny, egy dobozban van az egész vezérlő táppal mindennel és semmi gond.

000000000

Helló! Még új vagyok, és az lenne a mékrdésem, milyen szoftvert ajánlotok CNC Plazmavágáshoz? Szetenék Autocad file-okat importálni...
És melyik gépet ajánlanátok megvételre?
Weldimpex, ATT automatika,...??? Kössz a választ előre is!

hyuekyh7a

Szia!

www.plazmacnc.hu
[#vigyor4][#vigyor4][#vigyor4]

f35ezvjs

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy hogyan reagál a MACH3 és a LAZYCAM valamint az ARTCam a kétmagos procival. Kihasználja e ezt a lehetőséget vagy csak a felével működik. Van e ezzel gyakorlati tapasztalatotok. Várnám véleményeteket

000000000

Szép Napot!
Az artcamban melyik g-kódot érdemes választani a végén (mentésnél) a Mach3-hoz? Én most a sima mm-t használom és tap file lesz belőle, ezzel jól megy.

000000000

Szerintem nem (ha csaknem a C# fordítónál van ilyen optimalizációs pipa...).

SquirrelTech

Szerintem a mach nem használja ki, de véleményem különösebb szüksége nincs is erre 100 khz-es esetén. Ahogy olvasom kétmagos platformon már 230-300 khz környékén probálkozik Arto. (Az elméleti határt 333 khz-nél említi). Ez persze nem konkrét válasz, de ebből feltételezem, hogy mindig igyekszik kihasználni az újabb hardverek adta erőforrásokat. Mivel nem részletezi, gondolom a belügyének tartja, hogy milyen módszerekkel valósítja ezt meg. A másik két program szerintem teljesen az oprendszerre bízza magát, esetleg az optimizerre, ha van olyan feltelepítve.

Egyújabbgépépítő

Visszatérve a SmoothStepper-hez. A MACH nál mindég gond van a futtató géppel. Nekem egy agyonterhelt notebook-on megy a mach. Semmi rángatás, csuklás stb.
Nem kell a különleges installálás, nem kell figyelni mi fut mellette, gyakorlatilag a processzorterhelés minimálisra csökken.  
Szerintem már csak ezért is nagyon megéri használni.

f35ezvjs

Sziasztok!  

Továbbra is szeretném kérdezni, hogy hogyan reagál a MACH3 és a LAZYCAM valamint az ARTCam a kétmagos procival. Kihasználja e ezt a lehetőséget vagy csak a felével működik. Van e ezzel gyakorlati tapasztalatotok. Várnám véleményeteket.  

000000000

Szerintem továbbra is az oprendszer használja, vagy nem használja a „két magot”.