Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha jól gondolom,  
Config>Ports and Pins>Motor Outputs és ott az adott tengelyhez tartozó Dir LowActive beállítást átállítani. Ha "pipa" akkor "x" re és fordítva.

000000000

Teljesen jól gondolod/tudod!

43pbwjg8s

egyszerű...  
Köszönöm!

43pbwjg8s

Kicsit nehezen esett le, hogy a MACH-ban állítsam át.
Naaaagy marha vagyok!
Most már jó a kód.

Szedlay Pál

Használd a fadal posztprocesszort.

43pbwjg8s

Érdemes lesz megpróbálni, mert a nagy lelkesedésem ellenére azért még maradtak gondok a standard posztrpocesszorral.
Még mindig húz plusz íveket.
Este megpróbálom a fadalt. Köszönöm!

43pbwjg8s

Pali! Isten vagy!!!!
A Fadal teljesen jó!
Csókoljon meg a Samanta Fox érte!
Köszönöm!

Szedlay Pál

Tudom!!!!!!!!
Kb. 100000Ft-om bánta. Gyémántozott marókat törtem miatta. Nem akartam, hogy te is szívj ha nem muszáj.én már végig próbáltam mindent és csak ez jött be.

43pbwjg8s

Csak köszönhetek neked! És meg is teszem: Köszönöm.
Végre látom annak a lehetőségét, hogy amit megtervezgetek abból ehet haszálható G-kód.

Már csak az a fránya lépésvesztés ne lenne.
De át fogok lovallni fényvázra és nagyobb motorokra.  
Mellette valszleg veszek egy kicsi gépet csak ehhez. Tisztán, csupán a amch lesz rajta.

c2nsu773m

Tudja valaki hogyan működik fotó gravírozó pluginja? (lézerhez)
Nagy segítség lenne!!! Arra már rájöttem, hogy a pixelhez van rendelve a cm-es méret.
De akkor sem értem!

Sys_m

Szia Tamás!

Sajnos én sem kaptam választ eme plugin működésének a rejtelmeiről, Sajnos a Mach fórumon is ott áll a kérdés nyitva, válasz nélkül.

Sys_m

c2nsu773m

Egy 320x320 pixeles kép, pont 10x10cm enyit sikerült csinálnom, ha ennél nagyobra írom a cm-es beállítást akkor szétszedi a képet, széthúzza olyan mintha 2 kép lenne.Ha pedig kissebre akkor csak egy részlet jelenik meg a képből. A megoldás talán ehez,hogy a pluginhoz kellene egy pixelt cm-re átváltó kis segédlet.
De az igy készűlt kép minősége valahogy még mindig nem az igazi!

000000000

Tiszteletem érdeklődni szeretnék hogy lenne e olyan kedves kolega aki segítene abban hogy megmutatja vagy elmagyarázza a mach3 program összehangolását egy 4 tengelyes vagy esetleg 5 tengelyes géphez való beállítását.
Mivel épülő gépemet olyanra kéne csinálnom de azt sem tudom hogy ha én simán kitalálok valami konstrukciót az vajon müködőképes vagy pedig az abszulut nulla ponttól fix távolságra kell lenie a forgáspontnak és az pl csak 120 miliméter lehet. .  nem mondjuk az általam tervezett exhas 170 miliméteremmel szemben nemtudom érthető e a problémám. illetve hogy ezt mennyire bonyolult beállítani a mach 3 ba hogy vajon menne e  nekem is (abszolut kezdővagyok cnc-be)

3k74cecek

Nem akarlak bántani, de ha nem egy háromsoros mondatban írnád le, és kissé tagolnád, akkor biztosan érthetőbb lenne. Aztán ha mutatásra vágysz, jó lenne ha megírnád, hogy merre vagy található a nagyvilágban.[#wave]

000000000

Neharagudj, Teljesen igazad van.
Tehát akkor részletezve, az nagyjábol stimmel hogy egy alap 3 tengelyes cnc nél hogy adom meg a mach3 nak hogy akkor melyik tengely melyik x y z és ha elmozdul akkor mit is csinál,
De amivel gondom van illetve nem tudom elképzelni az az hogy ha pl a z tengely végére ahol mondjuk a marófej van teszek még egy plussz forgáspontot (hogy mint az oramutató ugy tudjon forogni a marófej tehát hogy oldalról is betudjon marni ) akkor azt hogy adom meg a mach3-nak a marófej csucsa plussz a forgáspont közötti távolság?
VAgy pl ha nem ott forgatom a marófejet hanem azt mondom hogy én a marandó anyagot szeretném orgatni (de nem föggőleges forgástengelyel mint egy forgató asztal hanem viszintessel pl amikor elfektetek egy boros üfeget és azt forgatom körbe  hogy a teljes palástfeluletre tudjon gravírozni akkor azt szintén hogy adom meg a machnak? az abszulut nulla ponttól megmondom neki hogy milyen magasan van a test forgástengelye? Remélem kicsit jobban össze tudtam szedni a gondolataimat. . ha nem akkor készítek egy kiccet és azon megmutato,
az meg hogy hol lakom. . hát én pest mellett de bárhova nagyon szivesen elmegyek akár 400 km-re is ha valami segítséget vagy jó ötletet útbaigazítást kaphatok és láthatok. . .