Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Attól, hogy nem bírja a kezed, az még üzem meleg, ha jó a motor.

000000000

Mima túrót állítok be a Klavió féle mikrostepes vezérlőn áramkorlátként ha nem az effektív DC áramot? Miért nem melegszik ugyanaz a léptecs 3 Amper alatt ami az SLA7062M alatt már 1.3 A effektív áram alatt 50 fokos? Még cak az hiányzik, hogy megmérjem a kínai vezérlő felvett eff. áramát 3 Amperes beállítás mellett. Ha ott 3 Ampert mérek majd akkor tökön szúrom magam és visszaadom a diplomáimat....

000000000

Más!  
Forgató témáben még nagyon "f"ű vagyok. 1/8-as lépésben, fokokban szeretnék dolgozni, ezért a step/unit-ként 4.444.-et állítottam be, ami ugyi 1600/360. Kijelöltem, hogy pl. az A tengely legyen angular és nem engedélyeztem a general config-ban a 360 fok feletti forgatást, mert a forgatómat elvileg csak billegtetni akarom majd. Mi a büdös khárért tudom mégis a mocit 100 fordulatra késztetni a G0 A36000 parancs kiadásával? Egyébként is melyik az a hotkey, amellyel az A tengelyemet (a kijelzőben a 4. tengely) a tasztatúrán keresztül is ide oda tudom forgatni?

svejk

És a kalapodat sem felejtsd el megtaposni :))

zx4wrr5v2

Jó napot kívánok mindenkinek!
Van a MACH3-nak egy tekercskészítő felülete de a tekercshajtó motort nem tudom beindítani. Próbálta már valaki. Vagy demó módban ez le van tiltva? Előre is köszi a segítséget.

SquirrelTech

Sziasztok!  
Olvasgattam a honlapon a Mach3 telepítési gondokkal kapcsolatos oldalt...
ExpressCard csatolású LPT-vel teljesen esélytelen üzemelteni? Vagy esetleg volt már, hogy valakinek sikerült?

000000000

Szerintem nem rosszabb mint a PCMCIA (vagy mi..), csak én nem teszteltem még!

Miki2

Amelyik billentyűt itt hozzárendeled:
Config -> -> System Hotkeys

SquirrelTech

Az a baj, hogy túl sokba van egy ilyen kártya és gyanús számomra. A laptopomon meg persze, hogy nincs PCMCIA csati.
Huncut dolog ez az ExpressCard architektúra, ahogy nézegetem:
http://www.expresscard.org/photos/expresscard-cardbus-hi.jpg" border=0>
Egy PciExpress és egy USB vonal van kikötözgetve benne (illetve ebből a párosból kettő). Ha netán csak utóbbit használnák LPT-re átalakíva (ami azért elég nagy pofátlanság lenne, de ott van a pakliban), akkor kb. ott kötök ki, mintha egy usb-lpt átalakítót használnék, ami tényleg nem igazán szokott ennek a célnak megfelelni, de legalább 3-5x annyiba kerül. Ekkora összeget meg nem akarok rááldozni, hogy kiderüljön a mikéntje...

000000000

Egyetértek! Nekem is gyanus lenne, hogy egy sima USB-LPT átalakítóval elintézik csak belerakják a slote-ba!

svejk

Nyiszi kolléga kérdezi:

Sziasztok!  
Nem tudja valaki, hogy a MACH3-nál ha megnyomom a GOTO-Z gombot akkor miért nem megy minden tengely 0-ra? Csak 2-3-szori megnyomásra nullázza ki.  

svejk

Ébresztő Mach3 használók!!
Nem találkozott még senki sem ilyen hibával?

PSoft

Most próbáltam ki.
Nálam nincs ilyen gond.
X-Y-A-Z a sorrend.

000000000

Én sem tudok vele mit kezdeni, nálam jó!

nyiszi

Köszi a segítséget, akkor kűzdök tovább.