Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

motion

Hali.

Nálam épp kb. 2 hete jelentkezett ugyan ez a probléma.
Teljesen újra kellett telepíteni a Mach-ot.
Én kitöröltem a drivert is.
Telepítés után azóta hibátlan.

Motion

nyiszi

Köszönöm, akkor én is ezt teszem.És nem gyanítod,hogy mi okozta?

motion

fogalmam sincs... egyik pillanatban még semmi gond, a másikban pedig ez a jelenség lépett fel nálam is. A 3.042 van fent. Ez a verzió még olyat is szokott csinálni nálam, hogy a végén nem emeli ki a "Z"-t még nullára sem. Egyszer végigszántott egy kész munkadarabot álló főorsóval. Szerencse, hogy hab volt. Újratelepítés után egyik hibát sem tapasztaltam.

Motion

nyiszi

Köszönöm.
Üdv: nyiszi

000000000

Üdvözlök Mindenkit !

Kérek egy jószándékú segitőt, aki ismeri a Mach3 programot, hogy legyen szives válaszoljon.

Egy ismerősöm tervezett 3D-ben egy alkatrészt Pro/Engineer programmal.
Milyen formátumba konvertálja, / ha jól fogalmazok / hogy a marógépen lévő Mach3 vezérlő program beolvasni, használni tudja?
Köszönettel: Sályi Zoltán

5bzs27u7

Üdv.

A Mach3 a *.tap kiterjesztést használja, de megeszi a *txt, *.nc, *.ncc, is.
De mivel 3D alkatrészről vagyon szó, először egy külső progival generálni kell marópályát, vagy, ha a Proee Mill modulja megy akkor ott azt kell kiválasztani amit a felsoroltakban írtam. Ez a modulokban gép függő.

000000000

Kedves Viktor !
Köszi a gyors választ !
Talán nem bűn, hogy küldtem egy E-mailt.

D.Laci

Ha jól emlékszem a Pro/Engineer -ben van Cam.

000000000

Minden infó jól jön amig bele nem jövönk. Köszi.

e3h0cv4ph

Sziasztok.
Hogy kel mach-ba leprogramozni azt, hogy két körív csatlakozik egymáshoz és nem ismert ez a csatlakozási pont (a vezérlőnek kéne számítani).
Az NCT vezérlés tud ilyet számítani, de mach -ba nem találtam meg, hogy hogyan kell leprogramozni (vagy tényleg nem tudná?) ?
Ismert az egyik körív kezdőpontja X1,Y1 és a kör középpontja I1 J1 és a sugara R1 valamint a másik körív végpontja X2, Y2 középpontja I2, J2 és sugara R2. Szinte minden csak a csatlakozási pont nem. Ja és az egyik kör jobbos, a másik balos (G3, G2) - bár azt hiszem a feladat szempontjából lényegtelen.
Köszönettel TT.

svejk

Parasztmódszer, és kissé pontatlan:
megírod a G kódját,
beolvasod a MACH-be,  
a képernyőt felnagyítva odamégy a kurzorral a metszéspontra,  
leolvasod a számláló állását :)

000000000

sziasztok.
vagy egy kis problémám.
Azon a gépemen amin a G kódot csinálom azon rendesen tudom szimulálni a cucost Wista alatt.
A cnc-s gépemen meg csak a G kód egy része látszik a mah3 ban.
Xp alatt.
Mi lehet az oka ?

D.Laci

Licensz hiánya van szerencsétlennek... :) :(

000000000

kmajer

Megakadt a lendületem,
a következő hibajelenségbe futottam:
X tengely pozíciója +irányban programok
futása közben eltolódott.
Megcseréltem a portokat, most az Y-é csinálja.
Valami odapiszkít az LPT-re?
Mach3 előírás szerint telepítve, sallang
gyalulva. Mi okozhatja? Mivel próbálkozzam, lehet hogy a PC rossz(2,4Ghz 500Mb RAM)?