Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!

Küzdök a Mach3-al. Amikor a wizzardban a "circle cut" ot választom és az általa legenerált G-kódot futtatom, dupla annyit mozog az X,Y tengely körív készítésénél, de amikor egyenesvonalú pályán halad akkor minden rendben van.....

Üdv: András

ukcge40u

A héten jól fogok haladni a fordítással, mert úgy néz ki, talán csütörtökön már lesz munka itt kint. Talán.

000000000

Sziasztok!

A duplára veszi a köríveket a Mach3 probléma
akkor jön elő ha a H2 vezérlőhöz javasolt H2_Setup.zip et is feltelepítem és profilként a H2 Controllerrel töltöm be a Mach3-at...

Mi lehet a megoldás?

Üdv: András

besirkyjh

Muszáj feltelepiteni ?

f35ezvjs

Az jó lesz mert nagyon szuper amit idáig is tettél. De látod jutalmul... azért az én Ördögöm veled volt, csak emlékezz hányszor hívtak a tombolára!!!

ukcge40u

000000000

Inkább használ manuális setup-ot! Lehet, hogy már megint variáltak az XML file formátumon és a régi setup file (xml) már nem kompatibilis az új Mach3-al!

HJózsi

Tovább frissítgettek, megjelent ... http://www.artsoftcontrols.com/downloads/Mach3Version3.042.032.exe" TARGET=_fnew>Mach3Version3.042.032  érdekes amit a  http://www.artsoftcontrols.com/downloads/Changelist90.txt" TARGET=_fnew>Change log ban  írnak, " Threading fixes, Index threading now works as it should .. Timming input no longer used "  azaz a Timing helyett a továbbiakban az Index bemenetet kell használni...  azt nem írja hány rés kell, nálam most van nyolc a kisesztergán

HJózsi

Ja, nincs jobb a kézi konfignál!!! [#nyes][#vigyor2] ... de tényleg!!! [#wave]  pláne, hogy nem dokumentálják túl a változásokat... a nem kompatibilis XML megmagyarázhatatlan jelenségeket produkál... gyanú esetén kézi konfig ... [#eljen]

KoLa

Nekem is nyolc rés van de ha átállítom index-re megbolondul a főorsó fordulat mérése - vissza timing-re stabil lesz

KoLa

Két tárcsa kell két jellel - az egyiken egy rés az az index-é a másikon akárhány rés (annyi amit fel bír dolgozni a mach)az timing-re, a Mach egy fordulata alatt felismeri a rések számát csak az egyik 50 százalékkal lagyen szélesebb a többinél

KoLa

Persze elég egy tárcsa csak másik átmérőn kell futnia a résnek - kellene nagyobb optokapu[#fejvakaras]

KoLa

Akkor lehet nálam is ez okozza a bajt mert az xml egy 1.86 verzióról mentettem egy 3.042-re és mikor menetet akartam vágni elment a levegőbe 15-ször aztán oda adta neki egyfogásba a 16x2-s menetet, mondanom sem kell a piros gomb túl messze volt[#falbav]

KoLa

No jól elbeszélgettem magammal [#email]

HJózsi

Na most itt a Timing elhagyása a 3.042.030 verziótól fölfelé értendő ...
Nálam a 4 réses is és a 8 réses is tökéletesen működik Timing-ra kötve, menetvágásnál és pontosan mutatja a fordulatszámot is