Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

A Smoot-hoz most van valamilyen frissítés is!

HJózsi

Köszi! Jan 2-óta nem volt újabb plugin ... sok mindent kiszedtek, amit a nép észrevett ... [#buck]

Miki2

A talin az Egyújabbgépépítő (Tuba István) által kiállított gép már azzal működött.
Ha jól emlékszem, már nálad is jócskán beporosodott.
Éppen ideje lenne elővenni, és mindannyiunk okulására elindítani.
Sajnos egyre nehezebb olyan alaplapokat beszerezni, amin LPT port is van.

Miki2

Szervusz István !
Te tervezed egy, a A Smoot-hoz hasonló IO kártya készítését?
És az MBIO USB-re történő átállítását?
Tudom, lehet venni USB-serial átalakítót. Van nekem is.
De meddig lehet ezt beszerezni?
A gyártók egyszer csak úgy gondolják, már nincs rá szükség, mert már "senki" nem akar sem soros, sem párhuzamos portot használni.

000000000

Remélem, hogy az Rs232-USB átalakítót még sokáig lehet kapni (jelenleg olyan olcsón adják, hogy én ezt nem tudom überelni összerakott alkatrészekből)!
A Smooth Stepper-en gondolkoztam és egyenlőre olyan lépéselőnybe vannak (főleg információk terén), hogy nem látom esélyét egy konkurens fejlesztésnek.

HJózsi

Remélem jól kikérdezted és megnézted, hogy jól működik a a SmoothStepper... [#wave] csiki egyből kipróbálta, ahogy megjött, őt is kérdezheted... Ahogy időm engedi és én is oda jutok, teszek fel teszt eredményeket ...  Sajnos az idő ... nem csak erre van ...  A kisesztergáról még sok kép vár feltöltésre de még arra sem jutott ...  szóval step by step ...:)  mint a léptető moci ... :D

Miki2

Sajnos, mint ahogy Veled sem tudtam semmit szakmázni, nemjutottam oda Egyújabbgépépítőhöz sem.... Meg Kolával, és még sok mindenki mással nem tudtam érdemi dolgokról beszélgetni.
Hiába, na. Kell a két nap, ha ki akar az ember fia valamit vesézni.

HJózsi

Ezt valszeg nem is érdemes, annyi munka lenne, ráadásul a Mach3 fejlesztőkkel együtt kellene dolgozni az új terméken a feladat összetettsége miatt... Gondoljunk csak arra, hogy az SS plugin-ja ( ami lényegében a kártya firmware-je) még mindíg beta, 2008 májusa óta, amikortól elérhetővé tették és az Artsofttal teljes együttműködés + az SS felhasználókkal... A fórumaikon lehet olvasni ...  Persze csiszolódik a gyémánt, most már biztos közel a végleges 1.0 ... Nem lepődnék meg ha ez egy új mach verzió megjelenésével esne egybe és akkor lenne hivatalos hardware támogatott MachX ami megelőzi az összes versenytársat ... :)
(Sokoldalúságban már így is megelőzte ... :DD )

HJózsi

Bocs, Csiki ... [#worship]

s7manbs8

A Machhal lehet olyat csinálni, hogy valamelyik lábán az LPT-nek kijöjjön egy bitváltás minden ciklusnál ? Mert ahhoz mérve lehetne könnyen szinkronizálni a léptetéseit, azt helyretéve... Ha csak ide oda eltolódásai vannak, Smooth stepper nélkül persze.

HJózsi

Ja, USB meg mindig lesz, azt még az Apple sem dobta ki a gépeiből, pedig ő találta ki... a PC meg csak kullog utána ...  Valahogy továbbra is kell perifériákat tudni csatolni a gépekhez, nem lehet minden Bluetooth vagy wifi ... Nem látszik semmi olyan új periféria csatoló felület ami kiválthatná az USB-t, pl webkamera, billentyű egér, kártyaolvasó mind USB-vel dugható a gépre ... és a SmoothStepper is... :)

Miki2

Akkor egyenlőre marad a PCI kártya.
Amíg beszerezhető.

HJózsi

Hát akkor mit csináltál? [#confused] Végig a büfében voltál??? [#wave][#buck][#hawaii][#taps]

Miki2

Nem !
Az utcával szembeni étteremben múlattam az időt.
A pacal finom volt, a környezet nyugodt.
Az ár? Mint a büfében.
Az adag? Kétszer akkora.

HJózsi

Én valamikor 3 után nyomtam be egy marhapörköltet a büfében, az jó volt és elég is...