Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Az új-ságom idővel majd megkopik :-)

s7manbs8

[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

svejk

Dobhatnál egy képet vagy linket a gépedről!
Meg az áráról ha nem titok.
Hagy csámcsogjunk rajta :))
Itt előtte nem néztél körül gépügyben?

000000000

Szétnéztem sok fele de így jöttem ki legjobban.
A vas és a vezérlés németországból, PC itthon.

http://www.classiccar.hu/SNC00003.jpg" border=0>

svejk

Tyííí, basszus!
Ez egy vagyon lehetett...
Olyan BF20 szerűség cnc-sítve.
Egyedi alkatrészek gyártása vagy csak díszítés a cél?

000000000

Használni szeretnénk. Egyelőre csak mint hagyományos fúró-marógép, de ahogy fejlődünk CNC-ből majd komolyabb dolgokra is. Munka van bőven szerencsére.
Még egy "4. axis" lesz rajta, a vezérlőben is meg van a helye.

000000000

NA!
Ma volt egy kis időm. Van egy régebi gépem amin nagyon sok minden fut. A drivertest azt mutatta minden ok így felraktam a MACH3-at. Illetve utána mutatta. Semmit nem töröltem le a gépról az XP nincs STANDAR PC módban, integrált VGA kártya van az alaplapon szóval semmi biztató előjel. S láss csodát mégis minden tökéletesen működik!!!!!!
Hogy más ne szívjon ekkorát annak javasolt hogy MACH3-at ne próbáljon installálni GIGABYTE S-Series GA-945GCM-S2L/S2C alaplapra.  
Persze ha csak ismerkedni akar itt a fórumon akkor installáljon mert segítőkész emberekre talál de ha használni is akarja a gépet akkor ne :-)))
Köszi mindenkinek a segítséget és a hozzáállást!!! :-))))

destroyer

Segítsetek!
Márványba szeretnék Lézerrel gravírozni, azt szeretném tudni hogy melyik lézer típus lehet jó ehhez???

a CO lézer vagy jó-e a lézer Diódás megoldás

svejk

Ez akkor megoldódott..
Esetleg nem lehet hogy a bios el van a gigabyte-nál álligatva?
Én ezeknél a kis gépeknél is mindig úgy kezdem a telepítést hogy elemér kivesz, aztán setup default és utána mehet a cucc rá.

s7manbs8

Vagy BIOS frissítés. Lehet az is használ valamit. Mindenesetre ki lehet próbálni.

000000000

Mind a kettő jó!
Persze kell a megfelelő teljesítmény.

000000000

Kicsit átdrótoztam a vezérlőt és a "handrad" LED-jein láttam valamit abból hogy mi történik a párhuzamos port kimenetein. Az XP installálásakor az "eszközök installálása" eseménynél kezdte ez a párhozamos port ba..gatását és attól kezdve folyamatosan.  
Mivel dolgozni szeretnék vele ezért inkább kicserélem a két gépben az alaplapot nem kínlódok vele tovább! Köszi mégegyszer!  
Ha sikerült faragnom  valami felvállalhatót jelezem. :-)

juh0557j0

Sziasztok!
Gondoltam megírom mekkorát szívtam tegnap a habvágóm beüzemelésénél, hátha valaki megspórolja a szivatást:

Most más vezérlővel (TA8435H) építettem a gépet. A Mach-ban már minden be volt állítva az előző géphez így azonos LPT lábakat használtam a tengelyekhez. Első bekapcsoláskor jobbra-balra nyílra egyaránt jobbra ment az X tengelyem, de ha nyomtam egy Y ( fel-le) nyilat a billentyűzeten, akkor attól fogva mindig balra ment az X mindkét nyíllal. A bekötéseket 5* ellenőriztem. Ezután elkezdtem másik portokra átkötni és arra jutottam, hogy csak a 4-5 lábakon megy az X motor és csak az Y-hoz tartozó nyilakkal ( kurzorbillentyűk). De ami a fő poén, hogy BÁRMIT írtam a port számához az X vagy Y tengelynél akkor is mozgott az X tengely. Még akkor is, ha nullákat írtam mindenhová!!! [#confused]

Akkor elhoztam a másik műhelyből a másik számítógépet amivel a marógépet használom. A helyzet ugyanez volt azzal is!

A megoldást egy LPT kártya jelentette, amiről végre normálisan működik a habvágó.
Ja igen, eddig alaplapi LPT-ről használtam a habvágót, csak másik vezérlővel.

3k74cecek

Azért ilyet az alaplapi portnak sem volna szabad művelni.
A másik gép, amivel a marógépet használod, az a marógépet jól működteti az alaplapi porttal, csak  a habvágót nem?
Ha igen, akkor ott szerintem valami más problémának kell lennie.

juh0557j0

Igen, a marógépet jól működteti, csak ott a bemeneteknél opto leválasztás van, de a habvágónál nincs. Ez az oka szerintem. Az alaplapi portok úgy tudom kevesebb áramot tudnak mint ami külön kártyán van.