Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Én elsőre azt hittem ez valami UFO űrhajó, most látom, hogy nem teljesen az, azért volt kicsit ismerős, csak hát egy Coca-colás üveget se ismernék fel elsőre alulnézetből.[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2]

Sys_m

Sziasztok!

Jankótol a mappájából elérhető, vagy a  

http://www.nemzetijelkepek.hu/cimer-letoltesek.shtml" TARGET=_fnew>http://www.nemzetijelkepek.hu/cimer-letoltesek.shtml Linkről >>

vektoros formában, onnantól meg kis alakítással jöhet a lazycam, majd a mach.

Sys_m

Jozs

8kakgh7c

Szia Miklos !

Koszonom szepen a segitsegedet, szuper a megoldas amit felirtal.
Az-az egy baj van csak hogy nem tudom hogy a Mach3 mire kepes, regebbi vezerlokben ilyen  egyenleteket nem lehett megadni.Valamikor 10 eve Fanuc vezerlot programoztam es az ehhez kepest joval fapadosabb volt.
Alprogrambol behivas, ide oda ugralas nem volt a Fanuc vezerloben csak szepen sorban minent.
IKEGAI gep volt a neve 1974-ben gyartott gep volt amin dolgoztam.

Alprogrambol valo behivast is megmutatnad ??
Olvasgattam a leirast de konkret peldakat nem mutat a leiras csak alltalanost.

Csinaltam egy esztergat,vagyis a egy Nemet DDR 180*300 tipusut alakitottam at es ahhoz csinaltam szanszerkezet es azzal dolgozom.

Ha keszen lesz teljesen akkor Teszek fel kepeket rolla.

Koszonom az eddigi segitsegedet !

3k74cecek

Ilyen indiszkrét kérdéseket Tibor45-nek ne tegyél fel. [#nevetes1]
Ő csak reklámozni szereti a "tudását", átadni már nem.[#schmoll2]

3k74cecek

Ezt azért túlzás egyenletnek nevezni.
Ezek csak kifejezések.
Egyébként meglehetősen sokat tud a Mach ilyen téren. Bárcsak a szerszámkorrekció lenne ilyen szuper benne. Még olyat is meg lehet csinálni benne, amire még a doku is azt írjs, hogy nem lehet.

s7manbs8

Egy nagyon régen megoldott problémát könnyen be lehet építeni egy programba, ami meg nem olyan , az várat magára. Amúgy az sem igaz, hiszen 1975-ben már azt is megcsinálta valaki, hogy nehogy előbbi dátumot írjak. Csak a hülyítés még a 21. században is menő taktika.

000000000

Sziasztok!
Van egy BF30-hoz hasonló marógépem amit MACH3-mal szeretnék használni. Sikerült mindent összerakni tudok futtatni G-kódokat, tudom programozni a frekvenciaváltót stb. Az a gondom hogy kb 2 másodpercenként "kattan" egyet. Olyan mintha a léptetőmotorok akarnának mozdulni. Asztalmozgatásnál is előjön és a sima futást néha megszakítja valami mintha akadna. Ha nagyon nagyra veszem az asztal mozgatást akkor pedig megáll 2 másodperc múlva és csak zúg.  
Mach3-at az itt leírtak szerint újratelepítettem (XP Pro-t használok), a driver testtel próbálkoztam és "jó képe" van. Van valami ötletetek merre keressem a hibát?

HJózsi

Valami nyúlkál a párhuzamos porthoz ... ki kell gyomlálni ... http://www.machsupport.com/downloads/XP_Optimization.txt" TARGET=_fnew>Telepítés XP-re XIX parancsolat ...

000000000

Annyit sikerült kinyomozni hogy a "siherheitssignal"-hoz tartozó LED a katanásokkal egyidőben elalszik egy pillanatra.

000000000

MACH3-ban ezzel kapcsolatban lehet valamit állítani?

000000000

Eszerint installáltam újara. Az integrált VGA kártya okozhat ilyen problémát?

000000000

A Machsupport írja ennek tiltását is!

000000000

Sajnos nem lehet letiltani az alaplapi VGA kártyát. (bios-ból nem, jumpert nem találtam)  
Tudtok olyan alaplapot amivel biztos megy? Olvastam Svejk kollégáról itt a topikban, hogy tőle be lehet szerezni MACH3 stabil alkatrészeket, csak nem tudom hogyan lehet elérni. Tudtok ebben segíteni?

000000000

A nevére kattintasz és írsz![#wink]