Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Hát igen. Csak figyelmesen át kell olvasni a dokumentációt. Megvan a válasz. Köszönöm!

000000000

Segitsegeteket kernem.
Mach3 fel volt telepitve jo ideje a gepmre es mukodott tokeletesem az elso telepites utan.Bizonyos okbol ujra kellet telepitenem a  
Windows XP prof. Majd a Mach3-at feltelepitettem, de nem tudom a ..Reset.. gombot lealitani se az eredeti kepernyon ,se a magyar valtozaton.

43pbwjg8s

Szia!
Tedd a poot @ pins alatt az input signals-nál az EStopot engedélyezettre és monduk a 0-ás portra és a 15-ös lábra! A lényeg hogy csak virtuálisan létezzen!

43pbwjg8s

Ha nem virtuális porton van hanem rendesen akkor keresi rajta a kapcsolót. Mivel nincs semmi csatlakoztatva folyamatosan kikapcsoltként értelmezi.

43pbwjg8s

István!
Most nézem a Profi1 vezérlőnél itt az oldalon az van feltüntetve, hogy a Sherline mód legyen kikapcsolva.
Nekem azt tanácsoltad hogy kapcsoljam be!
melyik a helyes?

000000000

Bocs hogy igy betortem, lehetseges hogy a kerdesemre van valahol valasz a topikon ,de December vegen vasaroltam egy H1 PCB CNC vezerlot  
es mukodot is amig ujra nem telepitettem a Mach-ot
es anyira izgatott voltam nem volt turelmem vegig
olvasni ezt a terjedelmes hozzaszolast,elolrol.   Mar a naggyat elolvastam de mivel hogy nem volt ilyen problemam nem jegyeztem meg hogy egyaltalan volt-e erol szo.
koszonom... miki

43pbwjg8s

Nincs mit! De hogy máskor ne kelljen ilyen hirtelen végigolvasnod a topicokat fenn a lap tetején van egy kereső. Tudom nem könnyű megfelelő keresőszót találni erre, de hátha. :)
Ma rengeteget használtam már. :)

43pbwjg8s

Még egy kérdés:
A legujabb (Version R3.042.020) Mach3-nál a beállítások hol tároolódnak le? Csak, mert ha megnézem a mach3mill.xml-t és például megnézem az <XDirPin> értékét, az nem egyezik azzal amely nekem be van állítva a szoftverben és el van mentve. Ha ujra indulok a Mach-al akkor is az általam elmentett értékek lesznek a szofverben nem pedig az xml szerintiek.
Pédaként: az XDirPin a programban a 4-es lábra van állítva, de az xml-ben a 3-as olvasható.
Csak mert nem akarom ujra bepötyögni az értékeket amikor átmegyek a tesztlatopra, hanem jó lenne ha át tudnám vinni valahogy egyszerűen.
Mi az ami nem stimmelhet?

000000000

Hali!KisKZ!
Csak nem Te csináltad?
http://magiist.fpn.hu/Kepek/szobor%202.JPG" border=0>

43pbwjg8s

De jó lenne! :)
Nem! Ezt vettem Katának.
At hiszem ennek az elkészítéséhez nem nagyon tudnék CNC-t használni. Ez gyakorlatilag kézi munka. A forma szilikon, majd öntés egy spéci anyaggal.
Majd jól kapni fogsz az offtopicért! :)

000000000

Hol és mennyi egy ilyen?

HJózsi

XML-ben tárol most is, több profilt is létrehozhatsz a Mach3 Loader-ben. Próbáld ki, hozz léte egyet pl "Maro" névvel, állítsd be a configokat majd kilépéskor ments mindent, ha kérdezi. Az ekkor létrejött Maro.xml filét viheted a notebookra és az azon lévő Loader látni fogja ... Enjoy! :)

3k74cecek

Pedig szerintem ez tipikusan CNC-s munka [#wave]
Csak legyen aki leprogramozza, vagy le szkenneli.

000000000

Használd bekapcsolva! (Abban az időben még folyton variálták a Mach kernerét)

000000000

Még a virtuális porton is kapcsold be a Low Active pipát az E-Stop esetén (a port száma legyen 0!)!!!