Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Mindig abban au xml-ben, amelyik profilt megnyitod a Mach-ban (azonos névvel létrejön az xml file, a profilokat Te hozhatod létre a Mach loader-el)!

Jozs

Nézd meg a Motor0DirPin változót.

43pbwjg8s

Viszont nem lenne kifizetődő CNC-n gyártani. :)
De olyan alámetszések vannak benne, hogy szerintem még 6 tengellyel sem férnél mindenhol hozzá.
Ha nem szilikon formát szeretnél használni, hanem faragott öntőformát? Szerintem lehetetlen.
Hidd el. Egyébként a szkenneléssel kapcsolatban: találtam egy nagyon jó(nak kinéző) programot. Megfelelően nagy számú fotófelvétel alapján egész jó modellt kreál. Persze azért vannak határai. Ha érdekel valakit keresünk egy megfelelő topicot ahol ezt meg lehet beszélni.

43pbwjg8s

köszönöm István. Én is igy tudtam, de Jozsnak köszönhetően most már látom, hogy más változónéven van az amit ellenőrzésképpen megnéztem. Így már stimmel. Köszönöm neked is Jozs!
Ne haragudjatok a sok buta kérdésért, de szeretném érteni is azt amit csinálok.

43pbwjg8s

Rendben, bekapcsolva lesz.
Bár gondolom a PROFI1 es vezérlővel nem akarsz már nagyon foglalkozni, de szerintem javítsd ki az oldalon a leírásában ezt! Talán lehet még olyan mint én, akit ez tévútra vihet.
Köszönök minden segítséget!

rcnn85cxp

Szia HJózsi!
Nekem ma egy olyan jelenség lépett fel, hogy G0-nál a léptetők csak sírtak, de pld G1 F200 nál végrehjtotta az utasítást. (valószínűleg gyorsabban) Ez mint kiderült azért volt, mert a megengedett F3000-es sebességnél jóval nagyobb sebességgel hajtotta végre a program az impulzusgenerálást. A legújabb verzió van fent egy pIV 1700MHz-s Svejk féle masinán. Az óra és a drivertest is azt mutatta, hogy az óra sokkal gyorsabban járt, mint kellene, nem másodpercenként, hanem kb1/2s-onként léptette az órát. Mi lehet az oka ennek a jelenségnek? A drivertest az első indításkor még teljesen egyenes vonalat mutatott, semmi mtüske, nagyon sima jel. A proci lefeljebb 45% terhelést mutatott mindhárom tengely max sebességénél. 3mm-es menetemelkedés, 3000mm/perc max sebesség, 1/5 mikrolépés. Az xp le van csupaszítva, se internet, se biztonsági központ, stb csak egy wifi van benne, hogy tudjak programokat áttölteni. MI LEHET A GOND?

mechanikus

HJózsi

Szia!
Nálam jól megy ugyanez a gép! ... Hálózatot nem használok, wifit sem ... progi cipelés: pendrive... ez ajánlott nem mazohistáknak ... [#vigyor3] Azért az órának pontosnak kellene lennie, bár én sosem néztem ...
Kernelfreki állítás után a motortuningban érdemes újra elmenteni a beállításokat, majd Mach újraindítás ... ha ezt kihagyod, nem biztos, hogy úgy fog menni ahogy várod ... Látatlanban ennyit tudnék javasolni  

rcnn85cxp

Köszi!
az az érdekes, hogy egy gravírozást teljesen jól megcsinált. utána történhetett valami, amitől teljesen kiakadt. Az óra amikor megnyitottam kétszer olyan gyorsan ment, és a driverteszt is amikor visszaszámlált kétszer olyan gyorsan ment. másoltam filét egyik helyről a másikra, és a bal mappából a jobb mappába csak úgy száguldott a kis papírikon. ilyet én még nem láttam. mintha megtáltosodott volna a számítógép. lehet, hogy a videodriver nem ok? okozhat ez ilyen gondot?

HJózsi

Igen, 'winfos driverek mindíg okozhatnak ilyesmit, én az eredeti drivereket telepítettem amit Svejknél megtalálsz a cnctárban ...  
Ha egy teljes géprestart után is fennáll, akkor ajánlatos drivert cserélni, no meg az összes alaplapi drivert fel kell lelepíteni, ne legyen ?-jel az eszközkezelőben...

000000000

Jo estet mindenkinek.
szeretnem megkerdezni hogyan lehet express pcb. nyaktervezo programbol. DXF filet atvinni a mach3
-ba vagy egyaltalan lehet-e.Meglevo DXF filet a  
Lazi Cam-bol tudok convertelni a mach-ba. Az express pcb "export DXF mechanical draving" hova
rakja le az elmentett filet,es ez igy jo lenne-e.
meg soha nem scinaltam ilyesmit. ha valaki tudna segiteni?
koszonom. miki

000000000

Egyaltalan milyen nyaktervezo progibol lehet  
dxf. filet atconvertalni a mach3-ba

rcnn85cxp

Ok, megpróbálom. kérdőjel nincs, mert a nem használt eszközöket letiltottam.

000000000

Kísérletezgettünk a forgótengelyes megmunkálásokon a gépemmel Antal Gáborral.
Kíváncsi voltam milyen max forgatósebességet bír lekövetni a Z tengely. A Z tengely igencsak kezdet már varrógépszerűen járni.
Volt egy érdekes jelenség ha tovább emeltem a forgató sebességet dolgozott szépen, de egyszercsak leállt a G cod beolvasás. Hibás marást nem csinált, mert ha új ciklust indítottam pontosan pozíciónál kezdte de ismét ugyanott megállt. Ha lejjebb jöttem a sebességgel már jól csinálta.  
Érdekesség még, hogy mivel a hatszög felület majdnem sin-cos függvényű volt az A axis szinte álladó sebességen forgott.

Motoros

Kösz a válaszokat a gondomra...időnként megreccsenő motorok...a tanácsokat figyelembevéve megjavúlt, nem pontosan tudom mitől.
Sőt egy régi PIII as 700Mhz-es gépen is szépen megy, a driver test is jó.

HJózsi

"megjavúlt, nem pontosan tudom mitől" ...
a Mach használók körében ez ismert jelenség [#buck] a lényeg a végeredmény, hogy végre OK...