Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ebalint

Elég 'érdekes' dolgok jelennek meg CNCWORKS linkre.

.

s7manbs8

ez csak egy tesztoldal

3vv2btrhv

M. István-tol kérdezem a H1 vezérlö bekötését a furat középpont keresönél . Mach3

000000000

Bármit, bárhova! nem ez a lényeg, a portokat kell kézzel helyére rakni! nem foglakoztam vele...

000000000

Dziasztok egy kis segítség kellene...
Megvan nekem a Mach3 R2.63 és nincs benne olyan hogy load JPG de viszont van benne olyan hogy LazyCam ami gondolom ue-t a funkciót csinálja de viszon importálok egy jpg-t és azt negatívba csinálja meg a merópályát és nem pozitívba hogy lehet ezt átállítani?
Köszi előreis és Kellemes Ünnepeket minden hobbystának!!!!!

HJózsi

Ha valaki épp arra jár ki ne hagyja!!! ;)

Mach Workshop at Cabin Fever Expo  

ArtSoft USA is sponsoring a 3 day Mach workshop at the Cabin Fever Expo. This is a chance to get in depth technical information about Mach, meet Brian, Scott and other Mach users, and enjoy one of the best model engineering shows in the US.

The event is January 16, 17, 18, 2009 at York PA.  Everyone registered for the seminar is also registered for the expo. You can visit the several hundred exhibitors, or the nearly 200 vendors of tools, machinery, books, kits, plans, etc.

On Friday a major auction will be running with hundreds of items, including machines, tools, all kinds of shop equipment and  models. The seminar schedule has several breaks included so you can take advantage of both the expo and the seminar.

For details about Cabin Fever and the auction see http://cabinfeverexpo.com/

Seminars will start Friday at 9:00AM. the tentative agenda is as follows:

Friday
1) Mechanical Considerations. Stepper, servos, ballscrews, belts, pullies, etc
2) Electronics, BOBs, SS, Geckos, Power supplies, general wiring hints
3) Installing Mach and basic config, ports and pins, motor tuning, basic test and debug
4) General config, choosing the right answers.

Saturday
5) Basic Mach operation, loading programs, running, operator control, CV
6) Wizard Operation
7) Operator interfaces- Shuttle Pro, Xkeys, Ipac, PoKeys, MPGs, pendants, etc.
 Customizing screens and macros.

Sunday
9) Other I/O options, modbus, PLCs, Brains, tool changers.
10) Plug-ins, using and writing.
11) Wrap up, feedback, next steps.

On Friday night there will be a social event at a nearby hotel, details to be arranged, but we are calling it 'pizza and beer time'

There will be a demo area for CNC machines, we will have at least a mini-mill with a tool changer, a lathe with a tool changer and a router. Other demos are welcome if any users want to bring along machines.

The Mach Workshop will require pre-registration and will be limited to 75 people. It will cost $50, including both the seminar and the Expo.  You can find the registration form at http://www.machsupport.com/cabinfever.php (Note: Please enter the City/State where you are from in the Comments field during checkout (for badges).  If paying for multiple people, please list the individual names and their City/State in the Comments field also).

Mark your calendar now and watch this topic for more details as they are developed.

HJózsi

HJózsi

Ja, vízum már nem kell!... :D

Motoros

Mach Mesterektől kérdezném:
Mach-ot használva tapasztalom hogy a motorok megtorpannak. Munka közben ez nem feltünő de ha csak üresen futtatom az egyik irányt egyenletesen akkor hallom hogy néha reccsen eggyet. Vezérlő kizárva mert TCNCvel nincs ilyesmi. Valószinűleg a Mach sem hibázhat ekkorát, gondolom az XP-s környezetben van valami..pedig igyekeztem mindent kikapcsolni.

bmejdz9nu

A kernel...
Lépésvesztés nincs, csak nem teljesen realtime a kimenet...(azaz időben csúszik a kimenet) ... Szerintem :)
Na persze én vagyok a leghülébb a Mach-hoz itt a fórumon :)

HJózsi

Valószínű valami még nyúlkál a párhuzamos porthoz, ezt a Mach köszöni nem kéri ... ha nem dedikált géped van amiből ki lehet gyomlálni mendent ami felesleges -  http://www.machsupport.com/downloads/XP_Optimization.txt" TARGET=_fnew>XP_Optimization.txt - , akkor mindent ki kell kapcsolgatni, vírusvédő, vagy hálózatos cucc, stb. a hiba elhárításához ... sajnos ezekre érzékeny a Mach... "egész gépet kíván" ... :)

000000000

Ellenőrizd a CPU terheltséget is (ha eléri a 100%-ot, akkor indokolt a "megtorpanás")!
Az Enchancening (vagy valai ilyesmi) pulsening is jó ha be van kapcsolva!

Motoros

Az egyszerű mart ábrán (2D) nem is látom, de ha egy 3D-s felszin lenne akkor ott lehet hogy észrevenném a megtorpanást, még ha nem is veszt lépést, az a baj hogy én is hüle vagyok a mach-hoz.

Motoros

Kösz, megnézem, meg a vírusvédőt egyebet kikapcs.

bmejdz9nu

Na akkor ketten vagyunk? :)
Legalább "beépített" egységugások-at is prezentál :)
De mindent kapcsoljál ki a Windows-ban és előtte persze vegyél egy új erős gépet hozzá :)
Amikor én anno próbálgattam egy fél napot a Mach-ot... pont ilyenekkel találkoztam, de csak 20-30Khz felett...