Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez a csoda Mach olyan lesz lassan, mint egy mai
modern csicsa mobil: mindent tud, csak éppen
telefonálni nem lehet vele.:) [#nyes]

000000000

Nem véletlen, hogy világszerte a hobby CNC gépek 99% ezt használja. Sőt ma már a kereskedelmi forgalomba kaphatók is döntően ezt használják.

000000000

Minden relatív, látod Péter is meg tudja
magyarázni, mitől legjobb a Win PC NC.
És szinte gondoltam, első leszel aki, megvédi
a Mach-ot, de láthattad, azért a :) jelemet is
az előbb.

000000000

Ha ez megvédés akkor tévedsz!
Csak azt nem értem:
- ha annyira nem jó akkor a világ hülyéi miért használják
- mit javasolsz helyette ami ettől árban és tudásban is jobb

000000000

pl. én és páran még elvagyok a saját DOS-os
vezérlő programjaimmal. Eleve minek bármilyen
G kód lejátszó, ha valós időben is ki tudom számolni közben a szerszámpályát?:)
Semmit sem javasolok a Mach helyett, ha
valakinek bevált, szeresse.

000000000

Hát én legfeljebb tisztelni tudlak, hogy DOS-t használsz, de követni biztos nem foglak.
Tehát javaslom Te is tiszteld a Mach-t, hogy a hobby CNC-sek ezreinek adott lehetőséget álmaik  és vágyaik megvalósításához.

000000000

Így van, egyetértünk. Mindenki azt használja,
ami neki jó, és elégedett is vele.:)

bmejdz9nu

Ezt beírtam az "aranyköpések" c. feljegyzéseim közé ... van bent valami...[#nevetes1]

s7manbs8

mi van a DOS-sal ?

és ha egy PIC prociba van beleírva a G kód feldolgozó, persze egy combosabb verzióba,meg a motorléptető összes funkció, és még op. rendszer sincs, akkor az nem jó ?  

hiszen manapság meg ez a legmodernebb, már mindenki ezzel játszik. nem kell ide op. rendszer se, még belefér sz S-görbés profil is akár, tehát én úgymond a tibor45 pártján állok.

000000000

Ha jobb, olcsóbb mint a Mach és nekem nem kell programozó zsenivé válnom, akkor kérlek segíts alkalmazni!

s7manbs8

melyik programra gondoltál ?
mi nem megy ?

000000000

Abba segíts, amit javasolsz, hogy a Mach-t ne kelljen használni!

s7manbs8

ismersz DOS-os programot valamilyet ?

itt a fórumban van egy téma :

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1122704642

TurboCNC, ez egy DOS alatt futó program, ezt a témakört olvasd el.

000000000

Most ezt komolyan kérdezed?
Hát már Tibornak is írtam, hogy ne kelljen már elkezdenem DOS-t tanulnom 60 évesen!
Na maradjunk annyiban, sok sikert neked de én már nem váltok  a Mach-ról.

s7manbs8

Elnézést kérek, nem láttam, hogy már előtte voltak esetleg más infók, se azt, hogy ki hány éves, de ha a Mach használata már amúgy is megy és nincs is vele gond, akkor felesleges is mást megtanulni, nincs mindenre ideje az embernek.

Egyébként milyen dolgokat kell csináltatni a Machhal, bonyolult 3D-s téma, vagy egyszerű kivágások, esztergálás ?

Tiszteletem.