Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Saját motion parancskészlettel dolgozik, tehát nem Step/Dir jeleket kap az USB-n, hanem időbélyeges mozgási vektorokat. A Step/Dirt már ő állítja elő egyszerre tőbb csatornán (LPT pótló).

HJózsi

Igen, ahogy István is írja, lényegében a pulse engine kikerült a SmoothStepperbe, még nem próbáltam de a step freki max 4MHz(!) lehet, két parallel port kompatibilis csatija van a vezérlők felé és USB-n megy a kommunikáció a PC-vel. A Beüzemelése egyszerű, a két parallel kábelt ( ha két portot használ valaki ) a pc-ből kihúz, bedug a SmoothStepper-be, usb kábellel pc-SmoothStepper összeköt, plugint telepít és Mach3 indít a SmoothStepper pluginnel és nincs többé step freki para ... :D  Nagyon jó a cucc de nem éppen olcsó az "értéknövelés" miatt ami még a szállítási költségre is rájön...

000000000

Üdvözlök mindenkit!
Találkozott-e már valaki a következő problémával? Profi1-es vezérlőt használok,Mach2 alatt minden jól működik,de ha Mach3-at használom a  z tengelyem elcsúszik minusz irányba,és cak a z , és ez is csak spirális és
forgatós 3d megmunkálásnál jelentkezik, ha raszter pl x irányban dolgozik akkor hibátlanul
működik. Mi lehet ennek a hibának az oka?

József

000000000

Motortuningnál a Step és Dir értéke 5; 5?
Sherline mode be van kapcsolva?

000000000

Sherline kikapcsolva. Step és Dir akárhova állítom ez a jelenség megmarad csak akkor már a többi tengely is eltolódik.

000000000

A Sherline nagyon-nagyon kell!!!!!!!!

000000000

Ok ,akkor kipróbálom, csak a Mach3 leirásánál
azt írod hogy a sherline legyen kikapcsolva step dir 4-4 a profi 1 esetén.

000000000

Hűha... lehet!
Most nem néztem meg, de azért próbáld már ki! H1 esetén biztos, hogy kell (P1 esetén már nem emlékszek)...

000000000

Az az igazság, hogy eszt a részét folyton piszkálták és már nem tudom, hogy az aktuális verzióba melyik a jobb (próba-cseresznye...)![#nemtudom]

000000000

Rendben, köszönöm a gyors segítséget,megpróbálom csak most épp dolgozik a gép, jelzem majd mire jutottam.

000000000

Urami! Nézegettétek már a Brain Controlt?!
http://www.hobbycnc.hunbay.com/Mach3/brain.jpg" border=0>
Mint egy PLC-be a bemeneteket mindenféle csűrés-csavarás után rá lehet kötni a Mach belső funkcióihoz, ezzel bármilyen illesztés megoldató!!! Akár szerszámcserőlő, akár célgép definiálható a Machból! Fantasztikus! A létrehozható funkciók lementhetőek és egyenként be/ki kapcsolhatóak és mind ez grafikusan szerkeszthető![#eljen]

000000000

HJózsi

Egyújabbgépépítő

Már egy ideje használom...

svejk

És ez hol a szöszben van?

Viszont ha már arra jártam találtam ezt:
http://www.poscope.com/index.php" TARGET=_fnew>55 db be/kimenet Mach3-hoz

3-4 db PCI-os LPT port ára és még analóg bemenete is van