Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3k74cecek

És végre van leírás a végzett változtatásokról.
De amint látom az általam jelzett hibákkal még nem foglalkoztak [#szomoru1]

Sys_m

Sziasztok!

A #2293 hozzászólásban látható hajszálkeresztes lézerpointert megrendeltem és megjött (kb 2 hét ingyenes szállítássa). Tényleg az Ami. Pici, nem gagyi, fókuszálható, pont olyan, mint a fényképen. (ugye: nem minden az aminek látszik, Főleg ha Kínai)

700 Ft körüli összeget vont le a PayPal, de akkor még a dollár alacsonyabb volt

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5942" TARGET=_fnew>Pointer link

s5f8tmfv3

Nagyon tetszik a holmi, elárulod hogy hogyan oldod meg hogy ne tartson árnyékot a szerszám? Két db vonallézerrel el tudom képzelni...

HJózsi

Akor ugrik a majom a vízbe, amikor partonba fogod és forgatod ... én még nem próbáltam (ár nekem is van ), de hallottam hogy nincs tengelyben a sugárnyaláb ... ha pedig így van, akkor valami befogót kell drehálni, amiben be lehet állítani az egytengelyűséget ( hasonlóan a puskatávcső befogóhoz ... 3 csavar ... vagy 2 x 3 ...) Fix felfogatás hoz már így is jó egyébként és fókuszálható is a cucc...

Sys_m

Sziasztok!

Talán így:  

http://www.youtube.com/watch?v=Oc-9gTFj-y4" TARGET=_fnew>Link

Sys_m

HJózsi

Igen, ez jó példa a fixen szerelt esetre. A nullázáshoz írt egy makrót, ami tudja a szerszám eltolást a lézer pointerhez képest ...

Egyújabbgépépítő

Sziasztok!

Érdeklődnék kinek van tapasztalata a SmoothStepper –el. Nekem gondjaim vannak.
Elvégeztem a telepítést ahogy leírták, sőt a fórumot is átolvastam de nekem téveszt.
Hosszabb munka után az a tengely amelyik sokat mozog akár 200 lépést is veszt vagy hozzótesz.
Visrosszaktam az LPT portot megszűnt a hiba.
Valami ötlet, tapasztalat?

000000000

Szerintem olyan is lehet, hogy a vezérlőd időzítéseit (Step szélesség, Dir előfutás) a Stepperen nem állítottad be (ha lehet ilyet megadni, nem ismerem)!

Egyújabbgépépítő

Én is gondoltam erre de nem látok állítási lehetőséget. Lehet csinálni kell egy jelformálót.

000000000

Lehet, hogy érdemes/érdekes lenne kimérned szkóppal a stepper jelenlegi impulzus adatait (Step szélesség, Dir előfutás)! Lehet, hogy ez másnak is fontos adat lenne!
Doksi nem említi ezeket a fontos adatokat?

000000000

űdvőzletem a kadves szaktársaknak!régi tagja vagyok a forumnak,és eddig csak olvastam a hozzászolásokat.lenne egy tiszteletteljes kérésem,és remélem  hogy kaphatok rá választ.problémám:mach3 softwerrwl dolgozom,és eddig nem volt vele gondom,de jelentkezett egy olyan probléma hogy egyszerűen le áll,és villog az emergency stopp,és nem birok rá jőnni az okára!!!!a vég állások rendben,nem hibásak!

000000000

Mire van configurálva a Port&Pins -ban az E-stop (Port?, Bit?, Aktív szintje?, stb.)???

HJózsi

Kiír valamit? ... E-stop kapcsoló? ... A Diagnosztika ablakon hogy állnak a bemenetek?... Config Ports&pins beállítások jók? ... Csatlakozók rendben?

000000000

uraim ha valaki megoldja a problémámat,egy amerikai fokuszálhato fegyver lézert ajándékozok a segitségért!kőszőnőm!

000000000

kőszőnőm Jozsi hogy reagáltál!igen jok a kapcsolok,és mikor megáll,ujra elinditom cycli startal,akkor meg zavarodik és villámmal indul,és a sorszámlálon a tényleges sorok tőbbszőrősét irja!ol.meg áll 52. sornál,ujra inditom,de már 1024 sortmutat!